Ingredientul toxic pe care românii îl pun în ciorbă. E o adevărată otravă pentru sănătate
Publicat pe 01.02.2023 la 10:30 Actualizat pe 01.02.2023 la 10:30
Știm cât de mult iubesc oamenii ciorba, iar atunci când pregătesc această mâncare pun mai multe ingrediente. Ei bine, un ingredient pus de români în ciorbă este toxic. Mai mult decât atât, acest ingredient este o adevărată otravă pentru sănătate. Iată despre ce aliment este vorba, dar și la ce trebuie să ai mare grijă!
- Un ingredient pe care românii îl pun în ciorbă este toxic
- Este o adevărată otravă pentru sănătate
Există un ingredient toxic pe care românii îl pun în ciorbă. Dacă ai pus acest aliment în ciorbă, nu ar mai trebui să faci asta niciodată, deoarece este o adevărată otravă pentru organismul uman.
Ingredientul toxic pe care românii îl pun în ciorbă
Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a adus pe piața din țară produse de tip borș la plic. Specialiștii au făcut asta pentru realizarea unui studiu prin care și-au dorit să atragă atenția românilor cu privire la ce conține acest produs la plic, dar și ce efecte nocive poate avea pentru sănătate.
Astfel, cei de la Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România au găsit următoarele ingrediente în borșul la plic:
-100% dintre produsele care au fost analizate de specialiști conțin acid citric;
-85% dintre produsele care au fost analizate de specialiști conțin acid lactic;
-77% dintre produsele care au fost analizate de către specialiști au monoglutamat de sodiu;
-77% dintre produsele care au fost analizate de către specialiști conțin grăsime vegetală de palmier.
Monoglutamatul de sodiu poate să producă dureri de cap, greață, arsuri și chiar și stare de slăbire. Acest ingredient nu trebuie consumat de copii, femeile gravide, cardiaci, bătrâni sau hipoglicemici.
Ce conțin supele la plic
Conform specialiștilor în domeniu, și supa la plic conține mulți E-uri, care pot afecta sănătatea organismului uman. Astfel, supa la plic conține următoarele:
-E304 înseamnă palmitat de ascorbil, care este antioxidant ce poate ataca smalțul dinților;
-E327 înseamnă lactat de calciu și poate provoca insuficiență renală și hipercalcemie;
-E330 înseamnă acid citric și poate provoca durei la nivelul abdomenului, poate ataca smalțul dinților;
-E621 înseamnă monoglutamat de sodiu și poate produce dureri de cap și stări de slăbiciune;
-E635 înseamnă ribonucleotid disodic și poate provoca alergii.
Citește și: Ingredientul pentru cel mai fin piure de cartofi. Secretul gospodinelor pentru un preparat delicios