Rețetă ciorbă de potroace. „Medicamentul” perfect care te scapă de mahmureală
Publicat pe 02.01.2023 la 13:00 Actualizat pe 02.01.2023 la 13:01
Ciorba de potroace este ca un „medicament” care te scapă de mahmureală. Noi îți prezentăm o rețetă tradițională, de-a dreptul delicioasă, care îți va fi de mare ajutor după o noapte de distracție. Iată de ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare.
- Rețetă de ciorbă de potroace
- Te scapă de mahmureală
Orice român știe că după o noapte întreagă de distracție apare mahmureala, iar uneori nici măcar pastilele nu te pot ajuta. Cu toate astea, există un remediu pe care îl poți prepara chiar tu, la tine acasă.
Nu știi ce să faci pentru a scăpa de mahumureală după distracție? Ei bine, ciorba de potroace te poate „salva”. Iată cea mai simplă și delicioasă rețetă care îți va fi de ajutor. Tot ce trebuie să faci, pas cu pas.
Dacă ești atentă să faci totul cum trebuie, cu siguranță că vei primi laude din partea celor din jur. Orice gospodină trebuie să învețe să facă această ciorbă.
Rețetă ciorbă de potroace
Ingrediente
- 200 ml smântână
- două ouă
- leuştean
- un litru zeamă de varză murată
- 4 l de apă
- 500 grame de bucăţi de zburătoare
- 400 grame de măruntaie
- 2 cepe
- 400 grame de morcov
- păstârnac
- ţelină
- două linguri de orez
- 20 boabe de piper
Modul de preparare
Pentru început, spălăm și lăsăm la uscat măruntaiele și bucățile de zburătoare. Tocăm zarzavaturile mărunt. Punem într-o oală patru litri de apă, carnea, măruntaiele și o linguriță rasă de sare.
Lăsăm totul la clocotit și avem grijă să luăm spuma de deasupra și adăugăm piperul și zarzavaturile. După aproximativ o oră de lăsat la fiert și spălăm orezul. Se lasă orezul la fiert pentru circa 15 minute și adăugăm zeama de varză murată.
Mai lăsăm la clocotit câteva minute, iar într-un bol batem gălbenușurile cu zeama din oala și smântâna. Luăm oala de pe foc și punem peste smântâna bătută. Ulterior, punem și leușteanul, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Cât timp trebuie să lași friptura la cuptor. Așa va ieși suculentă și fragedă