Înlocuitori de zahăr pentru dulceață. Ce poți folosi pentru o dulceață dietetică
Publicat pe 01.06.2023 la 14:20 Actualizat pe 01.06.2023 la 14:20
Este sezonul în care majoritatea românilor pregătesc dulcețuri sau gemuri pentru a le pune la cămară și a le consuma iarna. Ei bine, dacă îți dorești să elimini zahărul din dieta ta, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi îți sărim în ajutor și îți prezentăm cu ce îndulcitori să-l înlocuiești. Iată ce poți folosi pentru o dulceață dietetică, dar și de ce să faci dulceața fără zahăr! Recomandările făcute de nutriționiști!
- Cu ce să înlocuiești zahărul pentru dulceață
- Ce să folosești pentru o dulceață dietetică
Tu ai idee care sunt cei mai buni înlocuitori de zahăr pentru dulceață? Ei bine, îți vom prezenta cu ce poți înlocui acest produs, dar și de ce ar trebui să faci asta. Ce poți folosi pentru o dulceață dietetică.
De ce să faci dulceață fără zahăr
Nutriționiștii și specialiștii în domeniu recomandă să folosiți cât mai puțină cantitate de zahăr la preparate sau deloc, deoarece nu aduce beneficii sănătății. Zahărul îngrașă și solicită foarte mult organele interne ale corpului.
De asemenea, zahărul în cantități mari în dulcețuri sau gemuri distruge dinții, provoacă hipertensiune și provoacă probleme cardiace.
Ce înlocuitori de zahăr poți folosi pentru dulceață
Stevia
Stevia este un înlocuitor al zahărului excelent pentru dulceață. Această plantă este îndulcitor artificial care este de 40 de ori mai dulce decât zahărul. Este planta care nu afectează sub nicio formă nivelul zahărului din sânge.
Eritritol
Eritriolul poate fi înlocuit cu zahărul la prepararea dulcețurilor sau la îndulcirea naturală a băuturilor calde sau a celor reci. Acesta are multe utilizări în domeniul alimentar și este folosit de o mulțime de gospodine.
Îndulcitori care au la fel de multe calorii ca și zahărul (fructoza, mierea)
Dacă nu îți dorești să elimini definitiv zahărul, atunci folosești îndulcitori artificiali, care sunt mai sănătoși, dar care au aceleași calorii. Îndulcitori care au la fel de multe calorii ca și zahărul sunt zaharina, fructoza, mierea, neotamul, zahărul brut din trestie, uleiul de cocos, nectarul de agave, dar și multe altele.
Citește și: Cinci semne că mănânci prea mult zahăr. La ce trebuie să fii atent. Iată ce spun specialiștii