Care e diferența dintre gem și dulceață. Modul de preparare pentru fiecare
Publicat pe 24.05.2022 la 13:40 Actualizat pe 24.05.2022 la 13:40
Probabil nu există vreo persoană în lumea asta care să nu prefere gemul sau dulceața. Cu toții știm că ambele sunt făcute din fructe, dar nu toți știați că există o diferență majoră între ele. Iată care este diferența dintre cele două, dar și modul de preparare pentru fiecare!
- Diferența dintre gem și dulceață
- Modul de preparare al fiecăruia
Majoritatea oamenilor preferă dulceața și nu gemul, deoarece dulceața este mult mai dulce, însă ei nu știu cu adevărat care este diferența dintre cele două. Da, ați auzit bine, există o diferență majoră între ele.
Ce este dulceața și cum se face
Despre dulceață se spune că este arta de a conserva fructele cu ajutorul zahărului. Se obține prin fierberea fructelor întregi, peste care se adaugă zahăr. Toată compoziție se pune la fiert și este important să aibă aproximativ 50% din zahăr. Fructele pe care le folosiți pentru a prepara dulceața trebuie să fie proaspete. Pe vremuri, dulceața era considerată desertul oamenilor bogați.
Procesul de fierbere al dulceții nu distruge în totalitate proprietățile nutritive ale fructelor, iar elementele minerale rămân intacte. Conține vitamine din grupa B, doar că propritățile vitamine C și anumiți fosfați se pierd complet. De asemenea, dulceața se poate prepara din orice fructe vă plac. Unele dulcețuri se prepară din legume cum ar fi castravetele sau morcovul.
Ce este gemul și care este modul de preparare
Gemul se prepară prin zdrobirea fructelor, fructe peste care se adaugă zahăr. Toată compoziția se pune la fiert și este necesar să aibă un procent de aproximativ 80% din fructe. Gemul are o compoziție mult mai vâscoasă decât dulceața. Acesta se toarnă în borcate cât e cald, nu după ce s-a răcit. Gemurile din vișine și cele din fructe de pădure sunt cele mai delicioase.
Diferența dintre gem și dulceață
Diferența dintre gem și dulceață este că dulceața este mult mai dulce. La gem se pun în jur de 300 de grame de zahăr la un kilogram de fructe, în timp ce la dulceață se pun în jur de 500 de grame de zahăr la un kilogram de fructe.