ÎNTREBAREA ZILEI: Tu știi ce este sindromul „capului care explodează”? Ne confruntăm mereu cu el

Somn © hepta.ro

O persoană se confruntă, cel puțin o dată pe săptămână, cu sindromul „capului care explodează”. Dar ce este, mai exact, această afecțiune?

Somnul profund aduce, odată cu el, numeroase tulburări. Unele dintre ele sunt cunoscute și discutate, pe când altele sunt cunoscute doar de către experți. Una dintre cele mai grave și neplăcute tulburări aduse de somn este sindromul „capului care explodează”. Acesta se caracterizează printr-o sperietură îngrozitoare și este cauzat de un sunet extrem de puternic.

Atunci când ne aflăm în starea de somn profund, subconștientul nostru se află într-o stare de latență, drept urmare nu avem reacții, iar singurele impulsuri sunt generate de existeța viselor. Sindromul „capului care explodează” este o tulburare a somnului și este produsă atunci când cineva care doarme este trezit de un sunet foarte puternic. 

Zgomotele se aseamănă cu o explozie şi provin ori din capul celui care le aude, ori din imediata apropiere. Medicii sunt de părere că această tulburare nu aduce cu ea nicio durere și nici efecte adverse, ci doar o senzație extrem de neplăcută. 

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

R.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro