La ce riscuri te expui dacă mănânci des noodles. Femeile sunt mai predispuse decât bărbații la probleme de sănătate

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 09.02.2025 la 20:31
Actualizat pe 09.02.2025 la 20:31
Noodles sunt din ce în ce mai populari datorită faptului că se prepară ușor și pot fi consumați atât simplu, ca atare, dar și cu legume sau carne. Chiar dacă așa, specialiștii spun că pot să apară și probleme de sănătate dacă sunt consumați des.

Tăiețeii chinezești ar trebui consumați cât mai rar, potrivit specialiștilor
Profimediaimages
- La ce riscuri te expui dacă mănânci des noodles
- Femeile sunt mai predispuse decât bărbații la probleme de sănătate
Noodles sunt tăiețeii chinezești. Sunt consumați în toată lumea și se crede că în trecut au făcut parte din alimentele consumate, mai ales, de cei care aveau o situație financiară modestă. În prezent, se găsesc peste tot, la restaurante, dar pot fi și gătiți acasă.
La ce riscuri te expui dacă mănânci des noodles
La bază, noodles sunt obținuți din amestecul făinii de grâu cu apă și ouă. Sunt rețete în care se adaugă și alte ingrediente, precum făina de soia sau de orez. Varianta clasică nu este atât de nocivă, doar că acelea care se găsesc în comerț nu sunt atât de recomandate.
Specialiștii spun că, totuși, noodles nu ar trebui să fie consumați regulat, ci uneori, cât mai rar posibil. Consumul regulat al tăiețeilor chinezești a fost asociat cu creșterea riscului apariției bolilor de inimă, a accidentelor vasculare cerebrale și a diabetului. Experții susțin că acest lucru este valabil, în special, dacă noodles sunt consumați de două-trei ori pe săptămâni.
În urma unei cercetări realizate de Universitate Baylor, s-a constatat faptul că persoanele care mănâncă des noodles pot să aibă probleme de sănătate. Femeile sunt mai predispuse ca bărbații la aceste riscuri.
Problemele pot să apară din cauza nivelul ridicat de sodiu, dar și pentru că tăieții chinezești conțin o cantitate mare de grăsimi saturate nesănătoase. În noodles se găsesc și conservanți.
Specialiștii recomandă evitarea, pe cât posibil, a consumului de noodles și alegerea unor alimente sănătoase în locul lor sau dacă se dorește neapărat noodles, să fie pregătiți în casă după rețeta tradițională.
Tăiețeii chinezești pot conține și aditivi toxici
Pe lângă că au conținut mare de sare, conservanți și de grăsimi saturate nesănătoase, cele mai multe tipuri de noodles din comerț conțin și aditivi toxici, folosiți pentru ca noodles să poată fi consumați și după o perioadă mai lungă.
Aditivii folosiți la obținerea tăiețeilor chinezești pot duce la creșterea riscurilor apariției celulelor canceroase și a unor tulburări de vedere.
Citește și: Sucurile detox, benefice sau nu pentru sănătate? Ce au descoperit specialiștii