La ce temperatură de coace somonul la cuptor. Așa iese suculent și fraged, dar gătit la interior
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 04.02.2025 la 23:06
Actualizat pe 04.02.2025 la 23:06
Somonul este considerat unul dintre cele mai delicioase tipuri de pește, dar și unul dintre cele mai sănătoase. Cel mai potrivit mod în care săpoți să îl gătești este la cuptor. Iată la ce temperatură trebuie să îl coci pentru a ieși suculent și fraged.
- Cum se gătește corect somonul la cuptor
- Secretul pentru un gust delicios
Nutriționiștii recomandă consumul regulat de somon. Se poate mânca atât cu legume, cât și cu alte ingrediente care îl fac un preprarat delicios. Dacă nu vrei să acumulezi multe calorii, cel mai potrivit mod de a-l găti este la cuptor.
La câte grade se bagă somonul la cuptor pentru a fi fraged
Somonul este un tip de pește care se gătește relativ repede, astfel că este important să îl prepari cu atenție. Dacă îl vei băga la cuptor la o temperatură prea mare, riști să îl arzi și să nu mai poată fi consumat.
Ei bine, bucătarii profesioniști recomandată ca somonul să fie copt la 150 de grade Celsius. Acest tip de pește se gătește lent și necesită mai mult timp petrecut în bucătărie, decât în cazul altor tipuri.
Chiar și dacă îl gătești în tigaie, este recomandat să păstrezi focul de aragaz mic, pentru că somonul este foarte pretențios. O temperatură prea mare îi poate dăuna. De asemenea, îi elimină umiditatea care îl face fraged la interior, după ce este gătit.
Ce beneficii are somonul pentru sănătate
Somonul este unul dintre cele mai sănătoase tipuri de pește. Este recomandat persoanelor care vor să slăbească, datorită conținutului scăzut de calorii și cantității mari de proteine pe care îl are.
Mai exact, 100 de grame de somon conțin 127 de calorii, 20.5 grame de proteine și 4.4 grame de grăsimi. De asemenea, îmbunătățește funcționalitatea inimii, reduce inflamațiile și are beneficii în cazul sistemului osos.
Citește și: Supă cu somon! O rețetă de inspirație finlandeză! Trebuie să o guști și vei deveni dependent