Cu ce se condimentează somonul. Idei pentru o masă reușita
![Razvan Paltin](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/razvan-paltin-1696331208.jpg)
De Razvan Paltin.
Publicat pe 12.07.2021 la 11:39
Actualizat pe 12.07.2021 la 11:39
Fără doar și poate somonul e unul dintre cei mai gustoși pești, iar prepararea sa necesită o bine pregătire pentru a ieși de excepție. Iată câteva idei pentru cum trebuie să-l gătești și să aibă cel mai bun gust
![somon cu mierea](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2021%2F7%2F12%2F257588%2Fsomoncondimentare.jpg&w=1200)
Sfaturi pentru condimentarea somonului
arhiva
- Cum poți pregăti corect somon
- Cu ce se condimentează
Cu ce se condimentează somonul pentru a-i pune în valoare gustul
Somonul e unul dintre cei mai gustoși pești, iar și în mai marile restaurante acest tip de pește reprezintă o mâncare cu adevărat rafinată, asta dacă e gătit în mod corespunzător.
Pentru că prepararea lui necesită o bună pregătire, iată că pentru a avea un gust cât se poate de deosebit somnul trebuie să fie condimentat cât mai bine.
Ierburile aromatice vin cu un real plus de aromă, astfel că somnul trebuie de fiecare dată să fie dat cu puțin busuioc, oregano, cimbru, rozmarin, dar și sarea și piperul sunt foarte importante.
Totuși, acesta nu sunt singurele condimente, căci peste somon poate fi pus orice tip de ierburi aromatice, în funcție de gustul și preferința fiecăruia.
Cum se poate găti somonul ca să-și pastreze proprietățile
Somonul poate fi gătit în diferite forme, dar trebuie să știi foarte bine cum trebuie să-l faci pentru a-și păstra toate proprietățile. El poate fi făcut fie la cuptor, fie în tigaie, dar chiar și la grătar.
Pentru somonul la cuptor e nevoie să folosești o temperatură înaltă, iar peștele trebuie pus neapărat pe raftul de sus al cuptorului, pe o foaie de copt unsă cu ulei. Acesta se lasă pentru aproximativ 10 minute.
Dacă vrei să faci somon la tigaie atunci trebuie să știi cum poate el să obțină o crustă crocantă și foarte gustoasă. Mai întâi de toate trebuie ca pielea somonului să fie uscată foarte bine înainte de a fi pus la tigaie, iar pentru asta poți să folosești un șervețel de bucătărie.
El se pune în tigaie, iar timp de 5 minute nu trebuie mișcat, asta până când va face crusta. Abia apoi el va fi întors pe partea cealaltă și va fi lăsat încă 30 de secunde.
În cazul în care vrei să faci somon la grătar trebuie să lași peștele la aproximativ 200-250 de grade Celsius temperatura. Aceasta va fi gătit maxim 15 minute, fiind acoperit cu o folie de aluminiu.
Peștele nu trebuie să fie întors pe toată durata cât se află pe grătar, însă nu uita ca înainte să-l pui la făcut să ungi grătarul cu grăsime.
De ce este sănătos somonul
După cum spuneam, somonul e unul dintre cei mai apreciați pești, dar asta nu doar pentru gustul delicios pe care îl are, dar și pentru că are o mulțime de proprități benefice sănătății.
Acesta este bogat în acizi grași de Omega 3, esenațiali pentru starea de sănătate. Corpul nu produce acești acizi, astfel că e important să-i preluăm din alimentație.
Totodată, somonul conține și aminoacizi care ajută la menținerea masei musculare, dar și proteine care susțin nievelul metabolismului și cel care permite pierderea în greutate.
Citește și: Rețete cu pește: Somon la tigaie, cu legume asiatice delicioase