Locul din România unde turiștii străini se simt ca în Austria. Peisajele sunt de o frumusețe rară
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 06.01.2025 la 10:55
Actualizat pe 06.01.2025 la 10:55
Există în România un loc unde turiștii străini se simt ca în Austria. Peisajele sunt de o frumusețe rară și, pe lângă asta, cei care merg acolo au parte și de o experiență culinară de neuitat.
- Există în România un loc unde turiștii străini se simt ca în Austria
- Peisajele sunt de o frumusețe rară
În fiecare an, în Bucovina vin vizitatori din întreaga lume. Cei care ajung aici se bucură de aer curat și peisaje de vis.
Locul din România unde turiștii străini se simt ca în Austria
Bucovina se remarcă prin peisaje montane spectaculoase, o istorie bogată și o tradiție culturală aparte. Acest colț de țară este cunoscut pentru peisajele pitorești, bisericile ornamentate, obiceiurile tradiționale și ospitalitatea locuitorilor săi.
Regiunea situată în nordul României este o destinație care încântă orice iubitor de natură, mai ales turiștii străini, care se simt ca în Austria. De la vârfurile înzăpezite ale Carpaților Orientali, până la câmpiile pitorești și satele tradiționale, Bucovina arată un adevărat spectacol al naturii.
Valea Bistriței este una dintre cele mai pitorești zone ale Bucovinei, străbătută de râul Bistrița, care se formează din izvoarele Munților Rarău și Ceahlău. Unul dintre cele mai impresionante peisaje din Bucovina este Cheile Bicazului, un defileu spectaculos format de râul Bicaz.
În timpul iernii, peisajele Bucovinei se transformă într-o lume de basm. Munții sunt acoperiți de un strat gros de zăpadă, iar pădurile înghețate oferă un cadru de vis. Stațiunile de schi din Rarău sau Vatra Dornei devin atracții pentru cei care iubesc sporturile de iarnă.
Cum se prepară cârnații cu trufe, noua mâncare vedetă, în Bucovina
Cârnații cu trufe sunt o delicatesă rafinată, iar prepararea acestora presupune folosirea unor ingrediente de calitate, inclusiv trufe, care adaugă un gust unic și intens. Pentru a-i prepara, ai nevoie de carne, sare, piper, usturoi și ... trufe.
"Astăzi facem cârnat de black angus cu untură de mangaliţă şi cu trufe negre din Bucovina. Prima dată punem trufa în untură pentru a se aromatiza. Vom folosi o vită în care vom adauga untură aromatizată cu trufe. De principiu se pune cam 10% trufă. Pe cei aromatizaţi îi vom lăsa foarte puţin să prindă puţin iz de fum, după care îi vom pune a zvântat într-o cameră cu ventilaţie, unde ei vor rămâne cruzi uscaţi astfel încât aroma trufei să se se distrugă", a declarat Mihai Robu, culegător de trufe, scrie observatornews.ro.
Citește și: Castraveți murați ca în Bucovina. Rețeta pe care trebuie să o încerci