Metode de îngrășare eficiente și sănătoase
Publicat pe 21.01.2021 la 01:07 Actualizat pe 21.01.2021 la 01:07
Într-o lume în care toată lumea vrea să slăbească, există și persoane care vor cu vârf și îndesat să se îngrașe! Metode de îngrășare eficiente și sănătoase! Cea mai bună metodă de îngrășare: alimentația bogată în calorii! Ce rol are sportul într-o cură de îngrășare?
- Metode de îngrășare eficiente și sănătoase!
- Cea mai bună metodă de îngrășare: alimentația bogată în calorii!
- Ce rol are sportul într-o cură de îngrășare?
Deja nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o societate care se confruntă adesea cu obezitatea. Chiar și așa, la polul opus există multe persoane care își doresc să se îngrașe, însă nu oricum, ci prin intermediul unui stil de viață sănătos, care să nu le modifice prea mult metabolismul.
Cea mai bună metodă de îngrășare: alimentația bogată în calorii
Cu toate că este mai ușor să te îngrași dacă mănânci fast food și dulciuri zilnic, cu siguranță nu este cea mai bună alegere pentru sănătatea ta. În primul rând, trebuie să ții cont de faptul că trebuie să ai o alimentație bogată în calorii. Potrivit studiilor realizate de către specialiști, 500 de calorii în plus pe zi sunt mai mult decât suficiente pentru a te îngrășa corect.
Alimente sănătoase care conțin multe calorii
- 100 de grame de cârnați din carne de porc - 300 de calorii
- 100 de grame de salam de porc – 420 de calorii
- brânza de capră – 460 de calorii/ 100 g
- pâine albă: 266 de calorii/ 100 g
- migdale - 610 calorii la 100 de grame
- nuci – 680 de calorii
- 100 de grame de prune uscate – 240 de calorii
- napolitane, biscuiți cu cremă sau glazurați – aprox. 450- 500 de calorii/ 100 g
- budincă de ciocolată: aprox. 400 calorii / cană
- înghețată: 200 de calorii/ 100 g
- Covrigei , biscuiți sărați - aprox. 500 calorii/100 g
- alune – 650 de calorii
- o chiflă: 250 de calorii
- un covrig: 380 de calorii
Idee de meniu pentru îngrășare
Micul dejun: suc de protocale/ un castron mare de cereale cu granola și lapte degresat/ o baghetă mică sau doua felii de pâine prăjităp cu o lingură de unt de arahide.
Prânz: cheesburger/ pui la grătar consumat sub formă de sandwich/ cartofi/ milkshake sau salată cu pui la grătar/ cartofi la cuptor/ suc.
Cina: Proteine - friptură de vită/ pui/ pește/ porc/ curcan. Carbohidrați - paste/ cartofi la cuptor/ orez/ porumb. Garnitură -salată/ legume fierte/ fructe.
Metode de îngrășare greșite. Ce să NU consumi dacă vrei să te îngrași
Foarte multe persoane au tendința de a spune că alcoolul ajută la îngrășare, ceea ce este total eronat! Spre deosebire de carbohidrați, proteine și grăsimi, corpul uman nu este “echipat” cu capacitatea de a depozita alcool. Așadar, prioritatea este de a elimina alcoolul din sistem. În urma unui consum mare de alcool vei fi dezhidratat, ceea ce îți va afecta motivația de a face sport sau de a mânca sănătos.
Ce rol are sportul într-o cură de îngrășare
Pentru a lua în greutate ai nevoie de exerciţii mai complexe sau „de forţă”. Fie că mergi la sală sau că faci acasă abdomene, flotări, genuflexiuni și fandări, toate aceste exerciţii te ajută să-ţi defineşti musculatura şi, cu toate că nu reuşeşti să te îngraşi propriu-zis, vei avea cel puțin un corp mai armonios.
Ce rol joacă vitaminele în îngrășare
Conform specialiștilor, există o listă lungă de vitamine care te ajută la procesul de îngrășare. Printre ele: insulina, creatina, tiamină (vitamina B1), zinc, fier și vitamina D.
Când e cazul să apelezi la metode de îngrășare. Calculează-ți indicele de masă corporală
Indicele de masă corporală este un indicator oficial de calculare a greutății corporale, pentru o înălțime dată, care ajută la stabilirea grupei de greutate în care se încadrează o persoană - gradul de obezitate. Va fi cazul să apeleze la metode de îngrășare atunci când valorea IMC se va încadra între 18,49 sau mai puțin, ceea ce înseamnă că ești subponderal și predispus la boală.
Citește și: Ce înseamnă deficit caloric și cum te ajută în cura de slăbire