Nu mai arunca usturoiul încolțit. Ce beneficii aduce pentru organism
Publicat pe 19.05.2022 la 10:12 Actualizat pe 19.05.2022 la 10:12
Cu siguranță și tu arunci mereu usturoiul încolțit, dar nu știi că aduce o mulțime de beneficii pentru oragnismul uman. Această legumă încolțită este mai puternică decât omologii săi proaspeți și are o capacitate deosebită de antioxidanți.
- De ce să nu mai arunci usturoiul încolțit
- Aduce o mulțime de beneficii pentru organism
Toată lumea știe că usturoiul este printre cele mai puternice alimente pe care le consumăm. Acesta echilibrează tensiunea arterială, echilibrează nivelul trigliceridelor și îmbunătățește imunitatea din corp. Cercetătorii știu ce beneficii aduce, dar au vrut să vadă ce poate face dacă este încolțit.
De ce să nu mai arunci usturoiul încolțit
Cercetătorii au descoperit că usturoiul încolțit este mult mai puternic pentru organism decât cel proaspăt. Acest aliment are de două ori putere antioxidană, mai exact, are capacitatea de a preveni daunele oxidative și de a detecta radicalii liberi.
De asemenea, glutamatul din usturoiul încolțit reduce viabilitatea celulelor și încurajează restaurarea viabilității din celule. Antioxidanții din această legumă se luptă cu radicalii liberi din organismul uman și, în acest fel, împiedică apariția ridurilor și îmbătrânirea prematură.
Beneficiile aduse de usturoiul încolțit
Antioxidanții din usturoiul încolțit se luptă direct cu bolile fungice și virale, calmează diareea și crampele și ajută la tratarea intoxicațiilor cu alimente. El este bun și pentru sănătatea inimii, deoarece conține fitochimicale ce inhibă activitatea cancerigenilor. Astfel spus, usturoiul încolțit stimulează funcțiile enzimelor și previne formarea plăcilor în organism. Usturoiul protejează organismul de bolile provocate de plăcile care cresc riscul atacurilor de cord și bolilor de inimă.
Prin urmare, usuroiul se poate lăsa să încolțească și se poate folosi în același mod în care îl folosiți pe cel proaspăt. Să țineți cont și de faptul că leguma încolțită are un gust mult mai puternic, dar se poate toca mărunt și adăuga, de exemplu, în salată, alături de ulei de măsline, roșii și busuioc. De asemenea, se poate coace și amesteca cu spanac sau guacamole.
Citește și: Ce se întâmplă dacă mănânci chimen. Secretul pentru o siluetă de invidiat