Homepage » Beauty & Lifestyle » Orele la care organele funcționează cel mai bine. Cum îți influențează viața ceasul biologic. Dezvăluirile făcute de specialiști

Orele la care organele funcționează cel mai bine. Cum îți influențează viața ceasul biologic. Dezvăluirile făcute de specialiști

Oana Vacarusi

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 05.10.2023 la 09:52 Actualizat pe 05.10.2023 la 09:52

Înțelegerea și respectarea mecanismului prin care funcționează organismul nostru ne poate ajuta să avem o stare de sănătate mai bună. Specialiștii medicinei tradiționale chineze acordă o mare importanță ceasului energetic al organismului, adică orarul de funcționare al organelor. Află în rândurile de mai jos care sunt orele la care organele tale funcționează cel mai bine și cum îți influențează viața ceasul biologic.

Boală de stomac, medic care deține model de anatomie pentru diagnosticul de studiu

Orele la care organele funcționează cel mai bine

Profimediaimages.ro

  • Cum îți influențează viața ceasul biologic
  • Orele la care organele funcționează cel mai bine

Ceasul corporal de 24 de ore al medicinei chineze este împărțit în 12 intervale de două ore ale Qi (forța vitală) care se deplasează prin sistemul de organe. Practicienii medicinei chineze folosesc Ceasul Organ pentru a-i ajuta să determine organul responsabil de boli. De exemplu, dacă te trezești în fiecare dimineață între orele 3 și 5 dimineața, este posibil să ai o afecțiune în zona plămânilor. Dacă apar sentimente de furie sau resentimente, le poți simți cel mai puternic în apropierea ficatului, adică între orele 1-3 dimineața sau poate dacă ai dureri de spate la sfârșitul zilei, ai putea să ai probelem cu rinichii.

Orele la care organele funcționează cel mai bine

Pentru că fiecare organ are o activitate maxima de funcționare de aproximativ 2 ore și ore de repaus. Dacă unele organe nu funcționează optim, apar diferite simptome in anumite momente ale zilei, care trebuie interpretate și rezolvate de către un medic. Dezvăluirile făcute de medicul Ruxandra Constantina.

”Dimineața, între 3:00 și 5:00, activitate maximă pentru plămâni. Atunci, cei care fumează, astmaticii, cei cu probleme de respirație prin insuficiență cardiacă, în acest interval ei se pot trezi și au senzație de lipsă de aer. Este bine în această perioadă să deschidem larg fereastra și să facem câteva exerciții de respirație profundă.

Perioada funcționării maxime a organelor

23:00-1:00 vezica biliară

1:00-3:00 ficatul

3:00-5:00 plămânii

5:00-7:00 intestinul gros

7:00-9:00 stomacul

9:00-11:00 splina și pancreasul

De la ora 5:00 la ora 7:00, intensitate maximă pe intestinul gros. Este bine ca în această perioadă să nu mâncăm, ci să bem apa cu lămâie, eventual și cu ghimbir ras. Putem bea un ceai ușor de detoxifiant de soc, ca să ușurăm digestia și să ușurăm tranzitul intestinal.

Orele 07:00 - 09:00

Activitatea maximă a stomacului. Se poate lua micul dejun.

Ora ideală pentru a efectua analizele de sânge, toleranța la durere este mult îmbunătățită

Se fac tratamentele perfuzabile

Între orele 7:00 și 9:00, stomacul este în activitate maximă, deci începe procesul de digestie și este bine să mâncăm, pentru că vom avea nevoie de energie de-a lungul întregii zile și pentru că mâncând de dimineață și metabolismul este activat. Bineînțeles, luăm un mic dejun sănătos. Nu trebuie mâncat prea mult, nu la prima oră, nu cafea, deci cafeaua și fumatul, dacă avem aceste vicii, trebuie totdeauna după micul dejun. Este foarte important. La această oră, organismul, dacă am dormit cum trebuie, nu este stresat și atunci este ora optimă pentru a ne face analizele și pentru a efectua și diferite tratamente injectabile.

Perioada funcționării maxime

11:00-13:00 inima

13:00-15:00 intestinul subțire

15:00-17:00 vezica urinară

17:00-19:00 rinichii

19:00-21:00 circulația sangvină

21:00- 23:00 acumulare generală de energie

Vezica urinară și rinichii încep să funcționeze cel mai bine între orele 15:00-17:00, până la ora 19:00. În această perioadă este bine să ajutăm activitatea sistemului urinar bând ceaiuri diuretice, limonade, efectuând diferite ședințe de reflexoterapie, de masaj care ajută la eliminarea toxinelor și a surplusului de apă. Fiind vară însă, este bine să bem constant de-a lungul zilei apă. Dacă ne facem fresh-uri, diluați-le cu apă, că sunt calorice. Supe, ciorbe de legume sunt foarte bune. Lactatele hidratează și ele foarte bine.

Orele 11:00 - 13:00

Perioada de activitate maxima a inimii. NU consumați alimente grele, grase. NU faceti eforturi fizice mari. Stomacul se pregătește pentru a produce sucul gastric și a primi mâncarea

Scade atenția, totul este programat pentru digestie. Ora mesei de prânz urmată de o mică relaxare

Inima funcționează cel mai bine în perioada 11:00-13:00. Inima funcționează 24 din 24 ca să putem trăi, dar în această perioadă este activitate maximă și inima are nevoie de energie. De aceea, în această perioadă 11:00-13:00 v-aș recomanda să nu încercați să faceți exerciții fizice intense, să nu mâncăm gras. Putem să-i dăm în această perioadă inimii ce are nevoie, omega 3, 6, 9, deci suplimentele cu ulei de pește sau nuci, caju, migdale. Activitatea fizică intensă poate fi desfășurată foarte bine între orele 9:00 și 11:00. Atenție, statusul energetic atunci este maxim memoria, concentrarea, deci dacă avem de rezolvat probleme, examene este perfect. Dacă trebuie să plecăm la drum, este momentul optim pentru că atenția și reflexele sunt la cote maxime.

De creier ar trebui să avem grijă tot timpul și în special începând cu ora 19:00 este bine să renunțăm la activitatea intensă și să mergem pe activități de recreere, de relaxare. Putem merge la teatru, la expoziții, la filme, la concerte. Merge în această perioadă și efectuarea unor tratamente corporale, faciale, pentru că pielea absoarbe foarte bine toate ingredientele pe care le punem.

Între orele 09:00 - 11:00, splina și pancreasul sunt la activitate maximă

Potrivit specialistului, între orele 09:00 - 11:00, splina și pancreasul sunt la activitate maximă. Organismul metabolizează mai bine carbohidrații.

Se va evita efortul fizic. NU alcool, tutun, cafea

Disponibilitatea la efort psihic și intelectual este la maxim, puterea de memorare și concentrare este maximă

Reflexele sunt la cote maxime, putem pleca la drum

Începând cu ora 22:00 este bine să ne pregătim de somn. Știu, sună greu de acceptat. Între ora 22:00 și 2:00, secreția de melatonină, hormonul care induce somnul, este maximă. În schimb, secreția de cortizol, hormonul stresului scade. Inima își scade activitatea, scade pulsul, scade tensiunea, scade temperatura și organismul se pregătește să se odihnească. Creierul are nevoie să doarmă, să se odihnească, pentru că somnul este vindecător și regenerator.

În general, pentru cei care suferă de ficat, trezirea este între orele 1:00 și 3:00 sau mai devreme. Un ficat obosit, agresat, reacționează și sunt foarte multe persoane care se trezesc și nu mai pot dormi în această perioadă și de multe ori se duc și mănâncă ceva sau beau puțin alcool sau fumează o țigară, care este total contraindicat.

Prevenția este cel mai bun medicament. Dacă noi vedem că avem niște probleme la anumite ore ale zilei sau ale nopții, este foarte important să studiem, să mergem la un medic și să le acordăm importanță, pentru că în faza de simptom, totul poate fi tratat și organismul poate fi echilibrat”, a explicat medicul Ruxandra Constantina la Antena 3 CNN.

Citește și: Cele cinci legume care curăță ficatul. Se consumă în cantități mari dacă ai ficat gras

În articolul
Orele la care organele funcționează cel mai bine. Cum îți influențează viața ceasul biologic. Dezvăluirile făcute de specialiști
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Accident cumplit pe Autostrada Soarelui. Un TIR s-a răsturnat pe șosea și a blocat circulația pe ambele sensuri / FOTO
Stiri interne • la 17:35
Accident cumplit pe Autostrada Soarelui. Un TIR s-a răsturnat pe șosea și a blocat circulația pe ambele sensuri / FOTO
  • Imagini apocaliptice de pe Autostrada Soarelui
  • Un TIR s-a răsturnat și a blocat circulația
Inna și-a anulat cele două concerte pe care urma să le susțină în Kazakhstan! Reacția fanilor a fost neașteptată: ”Să le fie rușine...”  / FOTO
Stiri interne • la 17:10
Inna și-a anulat cele două concerte pe care urma să le susțină în Kazakhstan! Reacția fanilor a fost neașteptată: ”Să le fie rușine...” / FOTO
  • Inna va mai cânta în Kazakhstan
  • De ce a luat această decizie
Rețetă de prăjitură cu miere și căpșuni. Un desert delicios de post
Retete • la 16:29
Rețetă de prăjitură cu miere și căpșuni. Un desert delicios de post
  • Rețetă de prăjitură cu miere și căpșuni
  • Ingrediente
  • Mod de preparare
Florin Salam își săbătorește ziua onomastică! Cum petrece alături de soția lui, Roxana Dobre: ”Viața mea” / FOTO
Showbiz intern • la 16:28
Florin Salam își săbătorește ziua onomastică! Cum petrece alături de soția lui, Roxana Dobre: ”Viața mea” / FOTO
  • Zi specială pentru Florin Salam
  • Regele Manelelor este sărbătorit de familia lui
Ce mesaj a transmis Bogdana de la Mireasa, de ziua Ioanei, câștigătoarea sezonului 8. Cele două foste concurente au o relație apropiată: "Să rămâi..." / FOTO
Showbiz intern • la 16:17
Ce mesaj a transmis Bogdana de la Mireasa, de ziua Ioanei, câștigătoarea sezonului 8. Cele două foste concurente au o relație apropiată: "Să rămâi..." / FOTO
  • Bogdana, mesaj pentru Ioana, cu ocazia zilei de naștere a acesteia
  • Cele două foste concurente au o relație apropiată
Irina Shayk, pregătită pentru o nouă relație! Cum trebuie să fie partenerul ideal pentru celebrul model: „Are nevoie de un bărbat...”
Showbiz international • la 16:03
Irina Shayk, pregătită pentru o nouă relație! Cum trebuie să fie partenerul ideal pentru celebrul model: „Are nevoie de un bărbat...”
  • Irina Shayk este pregătită să își facă o relație
  • Vedeta, despre partenerul ideal
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
recomandare pe observatornews.ro
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
recomandare pe as.ro
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Romania TV
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Romania TV
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
recomandare pe antena3.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
recomandare pe antena3.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
recomandare pe playtech.ro
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
recomandare pe playtech.ro
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
Vești excelente! Românii vor beneficia de 3 tipuri de vouchere
recomandare pe dailybusiness.ro
Vești excelente! Românii vor beneficia de 3 tipuri de vouchere
Se dau până la 150.000 de euro pentru români! Cine poate accesa banii
recomandare pe dailybusiness.ro
Se dau până la 150.000 de euro pentru români! Cine poate accesa banii
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
recomandare pe Jurnalul.ro
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
recomandare pe a1.ro
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
Close