Părintele Vlad Pimen, sfaturi pentru credincioși în timpul Postului Paștelui. A început cea mai sfântă perioadă din an
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 18.03.2024 la 10:22
Actualizat pe 18.03.2024 la 10:22
Postul Paștelui reprezintă cea mai sfântă perioadă din an, iar credincioșii nu se abțin doar de la mâncare, ci trebuie să își mențină și sufletul și mintea departe de gânduri rele. Părintele Vlad Pimen le dă sfaturi tuturor credincioșilor despre ce ar trebui și ce nu ar trebui să facă timp de 40 de zile.
- Ce sfaturi are părintele Vlad Pimen pentru credincioși
- Oamenii trebuie să pună accept pe rugăciune și smerenie
Postul Paștelui este primul post foarte important din an, urmat fiind apoi de cel al Crăciunului. În 40 de zile, credincioșii se pregătesc, prin tradiții și obiceiuri, pentru una dintre cele mai sfinte sărbători.
Cea mai bună modalitate pentru a face acest lucru este prin apreciere față de ceilalți, gânduri bune și mai ales rugăciune.
Părintele Vlad Pimen le dă credincioșilor sfaturi pentru Postul Paștelui
Majoritatea românilor se concentrează asupra alimentației și mai puțin asupra gândurilor pe care le au în timpul Postul Paștelui.
Părintele Vlad Pimen consideră că și curățarea sufletului este la fel de importantă precum cea a trupului, iar rugăciunea este esențială în această perioadă sfântă pentru toți creștinii.
De asemenea, preotul le-a transmis oamenilor că lumea nu se va schimba decât dacă noi ne vom schimba și vom deveni mai buni. Dacă în timpul anului avem diferite gânduri și intenții mai puțin bune pentru ceilalți, în timpul Postului Paștelui este esențial să devenim mai buni.
Creștinilor le este recomandat să își rezerve câteva minute pe zi pentru rugăciune. De asemenea, nu trebuie să uite de spovedanie, pentru iertarea păcatelor.
Oamenii nu trebuie să vadă postul ca pe o povară
Părintele Vlad Pimen a transmis că oamenii nu trebuie să vadă postul ca pe o povară, în care trebuie să se abțină de la lucruri care până acum le făceau plăcere. Orice tip de post trebuie ținut cu drag și cu dorința de a ne pregăti de sărbătoare cu sufletul și trupul curat.