Leguma pe care trebuie neapărat să o mănânci în timpul Postului Paștelui. Are 20 de calorii și poate să înlocuiască multe alimente
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 18.03.2024 la 09:15
Actualizat pe 18.03.2024 la 09:15
A început Postul Paștelui. Credincioșii respectă o mulțime de restricții, iar cele mai multe sunt alimentare. Având în vedere acest lucru, nutriționiștii le recomandă să mănânce o legumă care poate să înlocuiască multe alimente. Are fibre, nutrienți și 20 de calorii.
- Ce legumă trebuie să mănânce credincioșii în timpul Postului Paștelui
- Experții o recomandă pentru consumul zilnic
Postul Paștelui este cel mai important din an și presupune 40 de zile de mai multe restricții. Dincolo de faptul că oamenii trebuie să își mențină sufletul curat și să nu aibă gânduri negative, ei trebuie să aibă grijă și la ceea ce mănâncă.
Există, într-adevăr, zile de dezlegare, dar în majoritatea timpului, o mulțime de alimente sunt interzise.
Ce legumă trebuie să mănânce credincioșii în timpul Postului Paștelui
Restricțiile alimentare reprezintă, de asemenea, și o lipsă de nutrienți și vitamine în organism, pe care oamenii trebuie să le găsească acum în alte produse.
Nu trebuie să își facă griji din acest punct de vedere, căci o legumă le asigură toate vitaminele de care au nevoie pentru a-și menține stilul de viață sănătos.
Experții atrag atenția asupra riscurilor unei alimentații incorecte, care poate duce la probleme de sănătate. Din acest motiv, trebuie să treacă pe lista alimentelor pe care le vor mânca și sparanghelul. Acesta poate fi combinat cu orez sau cartofi și are o mulțime de beneficii.
Conține o mulțime de fibre, vitamine și nutrienții de care organismul are nevoie pentru menținerea energiei și buna funcționare a organelor. De asemenea, sparanghelul poate fi adăugati în salate sau poate fi gătit sub o mulțime de forme.
Idei de rețete cu sparanghel
Sparanghelul poate fi gătit și servit alături de o mulțime de alimente, iar combinațiile sunt de-a dreptul delicioase. De exemplu, poți să încerci rețeta de file de somon la cuptor cu sparanghel și cartofi, în zilele cu dezlegare la pește.
De asemenea, un preparat potrivit pentru zilele de post este supa cremă de sparanghel, care se gătește foarte ușor și cu puține ingrediente. Aceasta este o adevărată delicatesă.
Citește și: Tartă cu brânză și sparanghel. Pregătește-te de vară cu această rețetă delicioasă