Rețetă de supă cremă de sparanghel. Un preparat sănătos și delicios
Publicat pe 12.02.2024 la 10:52 Actualizat pe 12.02.2024 la 10:52
Dacă vrei ca astăzi să le pregătești celor dragi ție o mâncare simplă, gustoasă, dar și extrem de sănătoasă, atunci gătești supa cremă de sparanghel. Este un preparat care va reuși cu siguranță să le încânte papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această delicatesă, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de supă cremă de sparanghel
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețetă de supă cremă de sparanghel este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat gustos și extrem de sănătos!
Rețetă de supă cremă de sparanghel
Această supă cremă de sparanghel este bogată în nutrienți și va fi cu siguranță apreciată de întreaga ta familie. Noi îți vom explica pas cu pas cum să o pregătești.
Ingrediente:
-500 g de sparanghel proaspăt
-1 ceapă medie, tocată mărunt
-2 căței de usturoi, tocați fin
-2 linguri de unt sau ulei de măsline
-4 căni de supă de legume sau supă de pui (aproximativ 1 litru). Se poate pune și apă
-1/2 cană de smântână
-sare
-piper
-opțional: oțet balsamic
-opțional: frunze proaspete de pătrunjel
Mod de preparare:
Curăță și spală sparanghelul. Taie capătul fibros al sparanghelului și aruncă-l, apoi taie restul sparanghelului în bucăți mai mici.
Într-o oală mare, topește untul sau încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și usturoiul și călește-le până devin moi și aurii, timp de aproximativ 5 minute. Adaugă sparanghelul tăiat în bucăți și continuă să gătești timp de aproximativ 5-7 minute, până când sparanghelul este ușor înmuiat.
Toarnă supa de legume, supa de pui sau apa peste sparanghel și adu la punctul de fierbere. Redu focul și lasă să fiarbă până când sparanghelul este complet moale, cam 15-20 de minute.
Folosește un blender vertical sau un blender obișnuit pentru a pasa supa până devine cremoasă și fină. Pune supa în oală și încălzește la foc mic. Adaugă smântâna și amestecă bine. Condimentează cu sare și piper după gust.
Dacă dorești, poți decora supa cu câteva picături de oțet balsamic sau cu frunze proaspete de pătrunjel. Servește supa cremă de sparanghel caldă alături de crutoane sau pâine prăjită. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de chiftete cu mozarella. Sunt perfecte pentru masa în familie