Remedii naturale pentru mahmureală. Te vor ajuta în prima zi a anului 2024
Publicat pe 01.01.2024 la 11:11 Actualizat pe 01.01.2024 la 11:11
În cazul în care ai băut prea mult de Revelion, iar acum ești mahmur, atunci ai mare nevoie de câteva remedii naturale. Remediile de mai jos vor ajuta foarte mult în prima zi a anului 2024. Iată ce să consumi pentru ca să-ți fie bine!
- Remedii în cazul în care ești mahmur
- Îți vor fi de mare ajutor
Există câteva remedii naturale pentru mahmureală, iar noi ți le vom spune în rândurile de mai jos. Iată ce să iei ca să-ți fie bine prima zi a anului 2024!
Remedii naturale pentru mahmureală
Mahmureala poate fi o experiență neplăcută, dar există câteva remedii naturale pe care le poți încerca pentru a atenua simptomele. Cel mai bun mod de a evita mahmureala este să consumi alcool în mod responsabil. Cu toate acestea, dacă ai exagerat și te confrunți cu mahmureala, ține cont de următoarele sugestii:
-bea multă apă pentru a compensa deshidratarea cauzată de alcool;
-consumă sucuri proaspete, cum ar fi suc de portocale, pentru a furniza vitamine și electroliți;
-supa de pui poate ajuta la restabilirea echilibrului de săruri în organism și la furnizarea de nutrienți esențiali;
-bananele sunt bogate în potasiu și pot ajuta la refacerea nivelurilor de electroliți;
-ceaiul de ghimbir poate ajuta la calmarea stomacului și la ameliorarea grețurilor;
-amestecă miere și lămâie în apă caldă, apoi bea acest amestec pentru a calma gâtul și pentru a furniza energie;
-consumă orez sau pâine prăjită, care pot fi ușor de digerat;
-odihnește-te și acordă-ți timp pentru a te recupera. Somnul și repausul pot ajuta organismul să se recupereze mai repede;
-consumul de alimente sau suplimente bogate în vitamina B poate ajuta la refacerea nutrienților esențiali pierduți din cauza consumului de alcool;
-plimbările scurte sau exercițiile ușoare pot ajuta la stimularea circulației și la accelerarea eliminării toxinelor din organism.
Ciorba de potroace te scapă de
De asemenea, și ciorba de potroace te scapă de mahmureală. Pentru acest preparat ai nevoie de următoarele ingrediente: 200 ml smântână, două ouă, leuştean, un litru zeamă de varză murată, 4 l de apă, 500 grame de bucăţi de zburătoare, 400 grame de măruntaie, 2 cepe, 400 grame de morcov, păstârnac, ţelină, două linguri de orez și 20 boabe de piper.
În prima etapă, curățăm și uscăm măruntaiele și bucățile de carne. Tocăm fin zarzavaturile. Într-o oală, adăugăm patru litri de apă, carnea, măruntaiele și o linguriță răsă de sare.
Lăsăm amestecul să ajungă la punctul de fierbere și să ne asigurăm că îndepărtăm spuma de la suprafață. Adăugăm piperul și zarzavaturile. După aproximativ o oră de fierbere, clătim orezul și îl adăugăm la clocotit timp de circa 15 minute, ulterior incorporăm zeama de la varza murată.
Continuăm fierberea pentru câteva minute, apoi, într-un bol, amestecăm gălbenușurile cu zeama din oală și smântâna. Oprim focul și turnăm conținutul în bolul cu smântână. Adăugăm și leușteanul, apoi felul de mâncare este gata pentru a fi servit. Poftă bună!
Citește și: Banc: ”După Revelion, doi tipi beau într-un bar”. Gluma care te va amuza în prima zi a anului