Rețetă de cremșnit cu sos de zmeură. Cum să obții un blat pufos
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 05.02.2025 la 11:37
Actualizat pe 05.02.2025 la 11:37
Cremșnitul este cu siguranță unul dintre deserturile care îți amestec de copilărie. Se prepară rapid, pot fi adăugate și fructe și este gata în cel mult o oră. Una dintre variantele pe care toți o vor adora este cea cu sos de zmeură.
- Rețetă de cremșnit cu sos de zmeură
- Desertul pe care toată familia îl va adora
Cremșnitul este una dintre prăjiturile clasice, pregătită din foi coapte, între care se pune crema de vanilie. Se pot adăuga și fructe între straturi sau alte sosuri pe deasupra. Pentru a obține o cremă mai fine, este indicat să se adauge și amidon de porumb în puțină apă.
Rețetă de cremșnit cu sos de zmeură
Ingrediente:
- foi de foietaj
- lapte
- ouă
- zahăr
- unt
- zahăr vanilat
- amidon de porumb
- apă
- zmeură
- mentă
- frișcă lichidă
- praf de budincă cu gust de vanilie
- zahăr pudră pentru ornat
Mod de preparare:
Pentru început, se adaugă foile într-o tavă. Se fac straturi și se lasă la cuptor. Înainte de a le pune să se coacă, este bine să fie înțepate cu o furculiță. Ar trebui lăsate pentru jumătate de oră la cuptor sau până când observi că sunt aurii. Mai apoi, după ce sunt scoase din cuptor, se ia o furculiță și se înțeapă din nou. Între timp, într-un alt bol se pun ouăle, zahărul și se bate bine. Se amestecă, iar mai apoi se adaugă și laptele și zahărul vanilat.
După ce amestecul este omogen, se pune și praful de budincă cu gust de vanilie. Se amestecă iar bine și se folosește un blender vertical pentru a obține o cremă mai fină. Se adaugă amidon și puțin lapte, ca mai apoi să fie lăsat pe foc, timp în care se amestecă încontinuu. Spre final, se adaugă două cuburi de unt și se amestecă din nou. Se ia de pe foc, se lasă crema la răcit, iar mai apoi se pune peste foile din tavă. Se nivelează, iar mai apoi se pregătește un vas în care se face sosul de zmeură.
Se adaugă fructele în tigaie, apă, zahărul și câteva frunze de mentă tocate. Se adaugă și amidonul de porumb și se mai lasă pe foc. Se adaugă sosul de zmeură peste blat și cremă, iar separat se bat ouăle frișca lichidă și zahărul vanilat pentru cinci minute. Se adaugă și frișca și se pune la frigider pentru cel puțin două ore, iar mai apoi poate fi servită.
Citește și: Cum prepari cea mai bună ruladă cu mere cu blat turnat. Un desert plin de savoare, super-ușor de făcut acasă