Rețetă de prăjitură cu nuci și brânză. Un desert delicios, simplu și rapid
Publicat pe 18.03.2024 la 20:29 Actualizat pe 18.03.2024 la 20:29
Vrei să îți surprinzi familia cu un desert delicios, dar chiar nu mai știi ce să mai gătești de data aceasta, iar totodată nu vrei să pierzi prea mult timp în bucătărie, departe de cei dragi? Noi avem soluția care ar putea fi potrivită pentru tine, așa că îți prezentăm o rețetă simplă și rapidă pentru prăjitura cu nuci și brânză. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Prăjitură cu nuci și brânză
- Ingrediente
- Mod de preparare
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să faci și tu această rețetă delicioasă de prăjitură cu nuci și brânză la tine acasă. Este important de precizat faptul că trebuie să fii atentă la toți pașii atunci când vine vorba de modul de preparare dacă îți dorești ca rezultatul să fie pe măsura așteptărilor.
Orice gospodină poate face această rețetă delicioasă, pentru că nu este una grea și nu necesită nici experiență în domeniu. Cu siguranță că va fi pe placul pofticioșilor și poate că o vei face din nou.
Rețetă de prăjitură cu nuci și brânză
Ingrediente
- 200g nuci mărunțite
- 200g brânză de vaci
- 4 ouă
- 200g zahăr
- 100g făină
- 1 linguriță extract de vanilie
- O lingură de coajă de lămâie rasă
- Un praf de sare
Mod de preparare
Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge o tavă de copt cu unt sau folosește hârtie de copt. Într-un bol mare, amestecă brânza de vaci cu zahărul, ouăle, extractul de vanilie și coaja de lămâie până când obții o compoziție omogenă.
Adaugă făina treptat și un praf de sare în amestecul de brânză și amestecă până când se încorporează complet. Pune nucile mărunțite și amestecă ușor pentru a le distribui uniform în compoziție.
Toarnă compoziția rezultată în tava pregătită și nivelează suprafața cu o spatulă. Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când devine aurie și pufosă.
Lasă prăjitura să se răcească în tavă timp de câteva minute înainte de a o tăia în bucăți și a servi. Poftă bună!