Rețetă delicioasă de amandine de post. Cum să le pregătești

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 13.03.2025 la 09:29
Actualizat pe 13.03.2025 la 09:38
Amandinele se numără printre dulciurile preferate de români și se obțin din straturi de ciocolată umplută cu caramel sau cremă de migdale și o cremă fondantă. Amandinele pot fi pregătite și în post și sunt la fel de delicioase precum cele clasice.
- Rețetă delicioasă de amandine de post
- Cum să le pregătești
Rețeta originală de amandine presupune ca blatul să fie pregătit din ouă, zahăr tos, făină, ulei și sirop de zahăr ars. În cazul rețetei de post, în loc de ouă se folosește lapte de cocos, iar pentru un plus de gust se adaugă și extract de vanilie.
Rețetă de amandine de post
Ingrediente:
Pentru blat:
- lapte de cocos
- ulei vegetal
- suc de lămâie
- extract de vanilie
- zahăr
- cacao
- bicarbonat de sodiu
- sare
Pentru cremă:
- ciocolată de post
- smântână de post
- zahăr vanilat
- zahăr pudră
- Pentru sirop:
- zahăr
- esență de rom
- apă
Mod de preparare:
Într-un bol, se toarnă lapte de cocos peste care se adaugă ulei vegetal, suc de lămâie, extract de vanilie și zahăr. Se amestecă bine cu un tel, iar mai apoi se ia un alt bol în care se cern făina, cacao și bicarbonatul de sodiu și se adaugă sare. Mai apoi, se pune amestecul pentru laptele de cocos și se amestecă bine. Se ia o tavă tapetată cu hârtie de copt și se toarnă amestecul, se uniformizează, iar mai apoi se bagă la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade.
Separat, într-un vas, se toarnă apă, se adaugă zahăr și se amestecă, iar mai apoi se adaugă și esența de rom. Se lasă la răcit la temperatura camerei, iar mai apoi se pune la topit ciocolata de post peste care se adaugă smântâna. Se pune zahăr pudră și extract de vanilie și se amestecă din nou. Se lasă crema la frigider pentru două ore, iar mai apoi se amestecă cu un mixer, iar mai apoi se asamblează prăjitura.
Se taie bucăți din blat, se pune siropul, iar mai apoi se pune crema. Se fac straturi și se repetă procesul. Se pune sirop, iar mai apoi cremă. La final, se pregătește și glazura din smântână de post și cacao și cu ajutorul unui poș se fac forme deasupra prăjiturilor.
Citește și: Chec de post cu nuci. Rețeta pentru un desert savuros fără lactate sau ouă