Brioșe aperitiv cu piept de pui și cașcaval. O rețetă simplă și delicioasă

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 19.02.2025 la 08:41
Actualizat pe 19.02.2025 la 08:41
Brioșele pot fi atât dulci, cât și sărate și sunt o variantă ideală de aperitiv sau gustare. Se fac din câteva ingrediente și se pregătesc rapid. Pot fi servite atât calde, cât și reci.

Rețetă de brioșe aperitiv cu piept de pui și cașcaval
Profimediaimages
- Brioșe aperitiv cu piept de pui și cașcaval
- O rețetă simplă și delicioasă
Brioșele se fac rapid și pot fi pregătite cu orice ai în frigider. Este bine să nu exagerezi cu ingredientele opționale. Ingredientele de bază sunt făina, cașcavalul, laptele sau smântâna și se mai pot adăuga și câteva legume.
Rețetă de brioșe aperitiv cu piept de pui și cașcaval
Ingrediente:
- piept de pui
- 250 grame cașcaval
- 150 grame făină
- 200 ml lapte
- trei ouă
- trei linguri de maioneză
- pătrunjel tocat
- mărar
- sare
- piper
- unt
Mod de preparare:
Se fierbe pieptul de pui, iar mai apoi se taie în fâșii. Se dă cașcavalul pe răzătoare și într-un bol se adaugă pieptul de pui, cașcavalul, făina, trei ouă, trei linguri de maioneză, sare, piper, untul topit mărarul și pătrunjel.
Se amestecă bine și se ia o tavă de brioșe și se toarnă două treimi în forme, iar pe deasupra se mai presară cașcaval. Trebuie lăsate la cuptor 20 de minute, la 180 de grade Celsius și pot fi servite atât calde, cât și reci. De altfel, brioșele pot fi și o gustare delicioasă.
Cum să obții brioșe pufoase
Este important ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. În acest fel, te asiguri că brioșele vor fi pufoase. Recomandat este și să fie cernută făina înainte de a fi adăugată în amestec și opțional se poate adăuga și praf de copt, care va da textura aerată a brioșelor. În loc de praf de copt, se poate pune bicarbonat de sodiu.
În plus, pentru a fi gustoase, brioșele trebuie să conțină și o sursă de grăsime, așa că este bine să adaugi puțin ulei sau unt topit în compoziție. Este indicat să nu se toarne prea mult din aluat în forme pentru că va crește. De regulă, majoritatea brioșelor, cele care sunt obținute după rețeta clasică, trebuie lăsate între 20 și 30 de minute la cuptor.
Citește și: Orez cu pui ca la mama acasă. Nu vei da greș cu această rețetă