Care e secretul pentru a pregăti legume perfecte la tigaie. Sfaturile oferite de Joseph Hadad: "Cel mai important este ..."
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 30.05.2023 la 21:06
Actualizat pe 30.05.2023 la 21:06
Joseph Hadad nu are nevoie de prea multe prezentări, pentru că este unul dintre cei mai renumiți bucătari din România. Celebrul chef obișnuiește să-și țină fanii la curent cu cele mai importante trucuri din bucătărie și să le dezvăluie diferite rețete și secrete din bucătărie. De această dată, acesta a spus care e secretul pentru a pregăti legume perfecte la tigaie.
- Care e secretul pentru a pregăti legume perfecte la tigaie
- Sfaturile oferite de Joseph Hadad
De zeci de ani, unii specialiști au sfătuit oamenii să nu mai consume alimente prăjite, subliniind în mod constant că multe dintre uleiurile utilizate în mod obișnuit pentru prăjire pot crește colesterolul din sânge și pot înfunda arterele și toate se pot adăuga la nivelul taliei. Deși acest mod de preparare a mâncării le-ar putea provoca unora unele probleme de sănătate, o mulțime de persoane obișnuiesc să consume astfel de preparate.
Care e secretul pentru a pregăti legume perfecte la tigaie
Chef Joseph Hadad a dezvăluit care este secretul metodei de gătire „stir-fry”, adică pregătirea legumelor sau a cărnii tăiate felii, fără să folosiți prea mult ulei. Iată ce sfaturi dă celebrul chef dacă îți dorești la legumele tale la tigaie să aibă o textură perfectă.
Joseph Hadad menționează că cel mai important este să țineți minte că, pentru o gătire uniformă, ingredientele trebuie tăiate în bucăți mici, amestecate mereu și focul să fie mare, pentru a înlesni formarea crustei crocante și gustoase de la suprafață. De asemenea, celebrul chef a și ales câteva legume pe care el le consideră bune de adăugat în mâncărurile stir-fried.
Care sunt legumele pe care nu le poți găti stir-fry
Chef Joseph Hadad a vorbit li despre legumele pe care nu trebuie să le folosești niciodată când apelezi la o astfel de tehnică pentru că își lasă prea mult zeamă în timpul preparării și pot influența și textura pe care o vor căpăta restul legumelor din tigaie.
„Uitați de roșii, cartofi sau dovleac atunci când vine vorba de mâncărurile stir-fried. Roșiile se dezintegrează prea repede și nu mai sunt în ton cu restul legumelor crocante. Cartofii, pe de altă parte, se gătesc mult mai greu, iar amidonul la temperaturi înalte, devine foarte făinos. Dovleacul este foarte apos și va determina celelalte legume mai curând să fiarbă, decât să se gătească în stil stir-fry.”, a spus Chef Joseph Hadad.
Citește și: Care sunt alimentele ce nu se congelează niciodată. Secretul dezvăluit de chef Joseph Hadad