Cât se fierbe șunca în zeama de varză. Rețeta pentru cel mai bun preparat
Publicat pe 17.12.2022 la 12:51 Actualizat pe 17.12.2022 la 12:51
Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar gospodinele se pregătesc deja pentru această perioadă din an. Ei bine, dacă îți dorești să te bucuri de un preparat delicios, atunci încearcă șunca fiartă în zeamă de varză. V-am pregătit o rețetă care vă va încânta papilele gustative. Iată cât se fierbe șunca în zeama de varză, care este modul ei de preparare, dar și care sunt ingredientele de care ai nevoie!
- Cât se fierbe șunca în zeama de varză
- Rețeta pentru cel mai bun preparat
- De ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare
Șunca fiartă în zeamă de varză este un preparat care îți va încânta papilele gustative. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar modul de preparare este unul simplu. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o rețetă cu adevărat delicioasă, dar iată și cât trebuie să fiarbă șunca în zeama de varză!
Cât se fierbe șunca în zeama de varză
De regulă, șunca se fierbe în zeama de varză aproximativ zece minute, nici mai mult, nici mai puțin. Dacă respecți acest timp, atunci șunca va avea un gust delicios și va fi exact așa cum îți dorești.
Rețetă de șuncă fiartă în zeamă de varză
Ingrediente:
-2 bucăți de șuncă de porc proaspăt afumată
-aprox. 2 l de zeamă de varză
-cimbru
-foi dafin
-fulgi de ardei iute sau dulce
-boia dulce
-1 căpățână de usturoi
Mod de preparare:
Toarnă zeama de varză într-o oală și pune-o la fiert cu foi de dafin, cimbru și fulgi de ardei iute sau dulce, depinde de preferință. Când a dat prima dată un clocot, adaugă șunca și lasă la fiert pentru aproximativ zece minute.
Scoate șunca de zeamă, pune-o la răcit puțin și presară pe ea boia de ardei dulce, apoi freacă puțin usturoi pisat. Se lasă la răcit, apoi se servește alături de ceapă roșie, praz și țuică fiartă, căci așa o servesc majoritatea românilor. Poftă bună!