Ingredientul secret lui chef Sorin Bontea pentru cea mai bună mâncare de gulaș. Așa îți vei impresiona invitații de sărbători
Publicat pe 16.12.2022 la 12:22 Actualizat pe 16.12.2022 la 12:22
Printre preparatele care află pe mesele românilor în perioada sărbătorilor de iarnă se află și mâncarea de gulaș. Pentru gospodinele curajoase, care vor să prepare acasă mâncarea de anul acesta, chef Sorin Bontea, șeful cel mai urmărit din România, are o mulțime de rețete pentru mesele festive de Crăciun de anul acesta. Printre ele se numără și rețetă de gulaș.
- Rețeta de gulaș a lui chef Sorin Bontea
- Așa îi vei da pe spate pe invitați de sărbători
Chef Sorin Bontea este unul dintre jurații show-lui culinar "Chefi la Cuțite", difuzat la Antena 1. Rețetele bucătarului, îndrăgit de milioane de români, au ajuns unele dintre cele mai căutate. Astfel, acesta s-a gândit să facă o serie de postări cu astfel de rețete, care să le ajute pe gospodine în această perioadă.
Rețeta de gulaș a lui chef Sorin Bontea
În urmă cu puțin timp, pe pagina personală de Facebook, Chef Sorin Bontea a dezvăluit care este rețeta lui de gulaș cu care nu dă greși niciodată. Chef Sorin Bontea a făcut furori cu cea mai recentă postare de pe rețelele de socialziare.
Rețeta de gulaș a îndrăgitului bucătar al emisiunii "Chefi la Cuțite". Există o mulțime de rețete pe internet cu care gospodinele pot prepara acest fel de mâncare, însă chef Sorin Bontea are și un secret.
Ingredientul secret din preparat
Chef Sorin Bontea a împărtășit, la postarea lui, care este secretul preparatului său de gulaș.
Așadar, pentru această mâncare el a spus că bucata de carne de vită trebuie să fie tăiată în formă de cuburi, de mărimea unei unghii.
Ingrediente
Pentru mancarea de gulas ai nevoie de cateva ingrediente.
-carne de vită tăiată cuburi cât unghia;
-ceapă;
-chimen măcinat;
-chimen semințe;
-boia iute și dulce;
-pastă de tomate;
-cartofi;
-ulei;
-ardei gras;
-morcov.
Mod de preparare
Pentru a prepara rețetă de gulaș trebuie să speli foarte bine toate ingredientele necesere la prepararea rețetei. Apoi, se călesc ceapa și morcovul până cele două ingrediente devin galben- auriu. După aceea, se adaugă condimentele de boia iute, dulce, chimen măcinat.
Se lasă pe foc la călit pentru aproximativ 2 minute, după care se adaugă puțină apă. Toată compoziția formată până acum se mai ține la fiert pentru 3 minute, după care se mai adaugă un pic de apă. Acest proces se repetă de trei ori. Se pune pasta de tomate, unde se mai călește totul pentru aproximativ 3 min.
După ce avem acesteea, se pune carnea la calit până când prinde culoare și se adaugă apă, sare, piper măcinat și lăsăm să fiarbă. În momentul în care carnea da semne că este gata, se adaugă cartofii și ardeii grași și se continuă fierberea până e gata.
CITEȘTE ȘI: Rețeta de cozonac pufos și delicios a lui chef Sorin Bontea. Secretul lui pentru un preparat reușit