Cât timp se fierbe sucul de roșii, de fapt. Multe gospodine greșesc
Publicat pe 23.10.2022 la 16:20 Actualizat pe 23.10.2022 la 16:20
Cu toții știm că orice gospodină își dorește să facă pentru iarnă cele mai bune și delicoase preparate. Dacă te gândești să faci suc de roșii, dar nu știi cum, noi venim cu soluția și îți prezentăm, pas cu pas, tot ce trebuie să faci. Iată cât timp se lasă la fiert, de fapt. Multe femei greșesc.
- Cât timp e bine să lasi sucul de roșii la fiert
- Orice gospodină trebuie să știe
Când vine vorba de pregătirile pentru iarnă, bineînțeles că ne dorim cu toții să avem cele mai gustoase „provizii”. Multe femei fac suc de roșii, însă puține procedează corect atunci când vine vorba de modul de preparare. Cât timp e bine să le lași la fiert, de fapt. Tu știai până acum?
Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri de cel mai delicios suc de roșii, făcut chiar de tine, acasă.
Cât timp se fierbe sucul de roșii
Multe gospodine pregătesc tot ce e mai bun pentru iarnă, iar din cămară bineînțeles că nu poate lipsi sucul de roșii. Deși multe femei nu știau până acum, acesta se lasă la fiert pentru aproximativ 30 de minute, de la primul clocot.
Ingrediente
- 1,5 kilograme de roșii
- două lingurițe de zahăr
- o linguriță de sare
Modul de preparare
Pentru început, spălăm bine roșiile. Aveți grijă să alegeți tomatele cât mai coapte și suculente. Îndepărtăm partea verde, iar api le tăiem în bucăți. Dacă doriți, le puteți scoate și semințele, însă acest pas este unul opțional.
Punem roșiile într-un blender și le lăsăm pentru aproximativ două minute. Pentru următorul pas pregătim o oală în care punem sucul de roșii. Punem cratița pe aragaz, la foc mediu, iar după câteva minute la foc mic. Amestecăm din când în când, după care adăugăm sarea și zahărul, până se îngroașă compoziția.
Spălăm borcanele și le sterilizăm. Sucul de roșii trebuie pus repede, iar în acest caz poți să folosești o pâlnie. Umplem borcanele, le punem capacele și le strângem bine. Se lasă acoperite pentru trei zile.
Citește și: Cât se fierbe mămăliga, de fapt. Așa va avea o textură catifelată