Cât timp se prăjesc, de fapt, ciupercile. Trucul gospodinelor pentru un preparat delicios
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 11.11.2022 la 14:08
Actualizat pe 11.11.2022 la 14:08
Ciupercile Champignon pot fi găsite pe rafturile magazinelor în orice moment al anului. Sunt preferate de o mulțime de persoane care aleg să le servească fie simple, fie ca garnitură. De asemenea, ele pot fi preparate în multe moduri, iar dacă le veți găti corect, toți cei care le vor mânca le vor aprecia gustul. Cât timp se prăjesc, de fapt, ciupercile. Trucul gospodinelor pentru un preparat delicios.
- Cât timp se prăjesc, de fapt, ciupercile
- Trucul gospodinelor pentru un preparat delicios
Potrivit specialiștilor, ciupercile sunt una dintre puținele surse naturale de vitamina D din alimente, iar consumul lor are multe beneficii pentru sănătate. Au puține calorii, conțin multe vitamine, minerale și antioxidanți, motiv pentru care sunt considerate a fi componente importante în orice tip de alimentație.
Cât timp se prăjesc, de fapt, ciupercile
Ciupercile au devenit un ingredient popular în prepararea multor mâncăruri delicioase. Pentru a obține niște ciperci rumene, lucioase și apetisante trebuie să țineți cont de câteva aspecte: ciupercile sa fie uscate bine, tigaia să fie încăpătoare și să le preparați la foc iute. Nimic mai simplu!
Fie le prăjiți în ulei simplu, fie în mix de ulei cu unt, pentru că untul va da o savoare deosebită preparatului! La final, puteți adăuga condimente și arome după bunul plac: sare, piper, usturoi zdrobit sau granulat, verdețuri tocate. Atenție! Trebuie să știți că sarea scoate apa din ciuperci și de aceea nu este indicat să o adăugați de la început. Puteți găti în acest fel ciupercile albe sau brune sau chiar mix cu pleurotus și ciuperci de pădure.
Beneficiile ciupercilor pentru organism
Potrivit specialiștilor, consumul de ciuperci are multe beneficii pentru sănătate;
Regleaza sistemul digestiv si previn constipatia. Fibrele din ciuperci au un rol deosebit de important in prevenirea constipatiei si reglarea sistemului digestiv;
Ciupercile contin amidon care, odata ajuns in sistemul digestiv, este transformat in hrana pentru bacteriile din colon, ajutand la mentinerea unui intestin sanatos;
• reglează tensiunea arterială. Un anumit tip de ciuperci are o cantitate de potasiu mai mare decât o portocală, iar acest fapt duce la reglarea tensiunii arteriale;
• întăresc firul de păr și calitatea tenului. Conțin vitamina D, iar vitamina B2 din ciuperci este benefică pentru piele deoarece îmbunătățește calitatea țesutului, iar vitamina B8 întărește firul de păr și îi conferă strălucire;
• Combat carența alimentară;
• Previn tulburarile digestive;
Citește și: Rețetă de ciuperci murate. Un preparat potrivit pentru anotimpul răcoros