Cât timp trebuie să lași carnea la marinat, de fapt. Așa iese fragedă și apetisantă
Publicat pe 10.10.2023 la 20:38 Actualizat pe 11.10.2023 la 14:14
Carnea este, desigur, alimentul preferat al tuturor. În cazul în care vreți să obțineți un preparat suculent și aromat, trebuie să știți cât se ține carnea de pui la marinat. Există câteva secrete care pot face acest ingredient fraged și gustos. Iată cum marinezi corect carnea!
- Cât se ține carnea de pui la marinat
- Secretul ca să iasă fragedă și gustoasă
Din ce în ce mai multe persoane aleg să pună carnea la marinat înainte de a o prepara. Așadar, în acest fel, ingredientul folosit des în prepararea mâncărurilor va fi mai fraged și va împrumuta toate aromele din condimente.
Cât se ține carnea de pui la marinat
Ei bine, în cazul în care vreți să gătiți un preparat care conține carne de pui, vită sau porc, trebuie să știți tainele marinării înainte de a vă apuca de gătit.
Așadar, timpul de marinare se respectă cu sfințenie în funcție de tipul de carne. Însă, în caz contrar, rezultatul nu va fi unul spectaculos, ci unul dezastruos.
În general, ca regulă de bază trebuie să știți că acest ingredient dacă este de pui se ține la marinat între 2 și 4 ore, însă există și persoane care preferă să o lase la marinat în timpul nopții.
Cea mai bună rețetă de marinare a cărnii de pui
Trebuie să știți că marinada reprezintă un complex de ingrediente folosit pentru a frăgezi și condimenta în profunzime carnea înainte de prepararea termică. Mai exact, este un mix ideal de condimente care intensifică gustul puiului și îl face mai gustos și fraged.
Ingrediente
- 600 g pulpe de pui;
- 1 căpățână de usturoi;
- câteva fire de rozmarin;
- sare, piper alb;
- roșii deshidratate;
- ulei de floarea soarelui;
- ulei de măsline;
- 3-4 felii de lămâie.
Mod de preparare
Pentru a marina corect carnea, prima dată se pun bucățile de pui într-un castron cu capac. Apoi, se adaugă 3-4 căței de usturoi presați cu cuțitul, uleiul, piperul, feliile de lămâie, rozmarinul și câteva fâșii de roșii deshidratate.
În continuare, se toarnă apă rece peste pui, se adaugă și sarea, de preferat o lingură la 1 litru de apă și se acoperă castronul pe care îl lăsăm la frigider, peste noapte. Apoi, a doua zi, după ce carnea a stat în ‘lichidul’ minune, se scoate și se prepară după preferințe.
CITEȘTE ȘI: Cât timp se fierbe, de fapt, carnea de vită. Ce înseamnă dacă se întărește la fiert