Câtă ceapă se pune la salata de vinete. Multe gospodine greșesc
Publicat pe 13.10.2022 la 10:41 Actualizat pe 13.10.2022 la 10:41
Salata de vinete este un preparat preferat de mai toți românii. Variantele clasice ale salatei de vinete sunt cu ceapă și maioneză, dar mai există tot felul de combinații delicioase pe care trebuie să le încerci, precum salata de vinete cu ardei copți, cu roșii, cu dovlecei, usturoi, iaurt și așa mai departe. Cele mai preparate fiind cele cu maioneză și ceapă, astăzi îți vom dezvălui câtă ceapă trebuie să pui la acest preparat. Este o greșeală pe care multe gospodine o fac.
- Salata de vinete
- Câte ceapă se pune pentru un gust excelent
Salata de vinete este extrem de gustoasă și variată. Ea poate fi preparată în multe feluri, dar variantele clasice sunt cele cu maioneză și ceapă. Gospodinele fac acest preparat ''după ochi'', fără a mai lua în calcul cantitățile necesare, însă acest aspect este foarte important, deoarece influențează mult gustul final al mâncării.
Câtă ceapă se pune la salata de vinete
Dacă prepari salata de vinete ''după ochi'', este momentul să renunți la acest obicei prost. Salata de vinete este foarte gustoasă, dar trebuie să ții cont și decantități pentru ca preparastul tău să aibă un gust de neiutat. Ei bine, află că la 1 kilogram de vinete este indicat să pui o ceapă de mică. Dacă dorești ca salata ta de vinete să aibă un gust mai intens de ceapă, poți adăuga două micuțe, dar ai grijă să nu exagerezi pentru că riști să îi strici gustul cu prea multă ceapă.
Ingrediente
1 kg de vinete
1 ceapă mică
150-200 ml ulei de floarea soarelui
Sare
Piper
Mod de preparare
Vinetele se spală și se șterg bine. Se coc apoi la cuptor timp de 1 oră și 25 de minute, la 150 de grade. După primele 30-35 de minute se întorc pe partea cealaltă pentru a se coace bine pe toate părțile. Când sunt gata, sunt puse la răcit într-o cratiţă. După ce s-au răcit, se curăţă de coajă şi se spală bine, fără a se tăia cotorul. Se pun la scurs timp de 30-45 de minute, iar poi se taie cotorul. Se toacă ceapa foarte mărunt. Vinetele sunt puse pe un tocător de lemn și se toacă foarte bine cu un cuțit de lemn.
Este important ca totul să fie de pentru pentru a nu strica vinetele. După ce sunt tocate foarte bine, se pune uleiul la încins și se pune peste vinete. Se amestecă bine, bine, pentru a se încorpora cum trebuie, se adaugă ceapa, sarea și piperul. Se mai amestecă încă o dată bine și asta este tot. Se servesc reci alături de rosșii și pâine calsă sau orice alte combinații mai preferați. Poftă bună!