Câtă drojdie se pune la 1 kg de făină pentru pizza. Așa o pregătești ca la restaurant
Publicat pe 14.10.2022 la 10:26 Actualizat pe 14.10.2022 la 10:27
Vrei să pregătești pentru tine și cei dragi o pizza delicioasă, dar nu știi ce trebuie să faci pentru a te bucura de un gust ca la restaurant? Iată câtă drojdie se pune la un kilogram de făină. Care este secretul bucătarilor pricepuți.
- Cum poți face pizza ca la restaurant
- Câtă drojdie se pună la 1 kg de făină
Orice gospodină își dorește să îi surprindă pe cei dragi cu un preparat delicios. Vrei să faci o pizza ca la restaurant, dar nu știi cum? Câtă drojdie se pune la un kilogram de făină. Ce trebuie să faci.
Câtă drojdie se pune la 1 kg de făină
Dacă vrei să pregătești o pizza delicioasă, trebuie să știi că aluatul joacă un rol important. La un kilogram de făină trebuie să folosești 30 de grame de drojdie proaspătă. Iată ce cantitate de ingrediente trebuie să pui.
Pe lângă 30 g de drojdie și un kilogram de făină vei avea nevoie de 650 ml de apă caldă, o lingură de are și două linguri de zahăr. În rest, poți face la fel cum făceai înainte, însă în cazul aluatului se ține cont foarte mult de cantitatea ingredinetelor.
Această cantitate de drojdie la un kilogram de făină este potrivită pentru multe preparate, inclusiv pentru gogoși. Datorită cantiății potrivite, acesta va crește foarte mult și îl vei putea folosi pentru mai multe feluri de mâncare. De exemplu, poți prepara chiar și o pâine așa, la tine acasă.
Trucuri utile pentru pizza
Îți dorești să pregătești o pizza delicioasă și vrei să știi cât mai multe trucuri utile care te vor ajuta? Ei bine, pentru început trebuie să știi că blatul nu se întinde cu făcălețul, ci cu mâinile. De asemenea, este important să nu pui multe ingrediente peste, pentru că nu va avea un gust la fel de bun.
Cu atât de mult, cel mai bine este să faci sosul singură, la tine acasă. Nu e neapărat să folosești un ketchup din supermarket. Pizza va fi mai gustoasă dacă alegi să prepari tu sosul de roșii.
Citește și: Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcintă. Ingredientul care face diferența