Ce nu trebuie să pui în cârnații de casă. Ingredientul care strică tot gustul
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 10.12.2022 la 22:36
Actualizat pe 10.12.2022 la 22:36
De pe mesele de sărbători nu poate să lipsească carnea și preparatele gospodinelor. Cârnații au un rol special, iar românii îi apreciază foarte mult. Aceștia se prepară rapid, dar trebuie să fim atenți la un lucru foarte simplu. Un ingredient nu se folosește niciodată pentru că le va strica gustul și nimeni nu își dorește acest lucru.
- Ce ingredient nu se pune în cârnați
- Cum se prepară cârnații de casă
Sărbătorile de iarnă se apropie astfel că gospodinele se pregătesc cu bucate alese. Carnea nu poate să lipsească de pe masa bogată, dar nici preparatele din aceasta. Pentru cei care își doresc să facă economii, cârnații se pot face cu ajutorul unei rețete simple.
Ce ingredient nu se pune în cârnați
Gospodinele au o mulțime de rețete pentru a prepara cârnați de casă iar, cu siguranță, gustul va fi delicios. Nu trebuie să omitem că cei mai renumiți bucătari recomandă evitarea unui ingredient foarte cunoscut în compoziție.
Carnea folosită pentru a prepara cârnații trebuie să fie bine tocată și atent aleasă. Se folosește fleică și pulpă de porc în cantități egale. Este recomandat să nu pui grăsime în interior fiind vor avea un gust rânced și vor fi prea uleioși.
Dacă nu au gustul potrivit, persoanelor invitate la masă, sau chiar și gazdelor pot avea o stare de greață după ce îi consumă. Nimeni nu își dorește astfel de evenimente neplăcute de sărbători.
Cum se pregătește carnea
Carnea se toacă manual sau o poți face într-un robot de bucătărie. După ce au mărunțit-o bine, se lasă la rece pentru cel puțin 2-3 ore ca să se închege. Apoi urmează pasul în care introduci toată compoziția, după ce ai pus condimentele necesare, în mațele pregătite.
Acestea se spală bine, apoi se folosesc pentru a pregăti cârnații. Pentru o carne mai fragedă poți folosi vin în compoziție,
De ce ingrediente ai nevoie
Ingredientele nu sunt deloc numeroase pentru a pregăti cârnații. Pe lângă pulpa și fleica de porc se adaugă mai multe condimente care să le dea o savoare aparte.
- 1 kg pulpă de porc
- 1 kg fleică de porc
- 30 g sare
- 6 g piper
- 1 lingură boia dulce
- 6 g cimbru
- 1 căpățână de usturoi
- 400 ml vin alb sec
- 4 m intestine de porc
CITEȘTE ȘI: Ingredientul care nu trebuie să lipsească din salata de boeuf. Cea mai bună rețetă pentru masa de Crăciun