Ce să gătești din edamame. Patru rețete simple și gustoase
Publicat pe 03.02.2022 la 18:31 Actualizat pe 03.02.2022 la 18:31
Te-ai săturat de mâncărurile pline de calorii și vrei să îți delectezi papilele gustative cu un preparat culinar sănătos? Ei bine, este timpul să te uiți peste cele patru rețete simple și gustoase din edamame. Alege-o pe cea care crezi că-ți este pe plac și iată cum se prepară!
- Cele mai bune rețete din edamame
- Mâncare sănătoasă și gustoasă
Boabele de edamame sunt mai puțin cunoscute de către gospodinele din România, însă vă spunem că merită cu siguranță să fie încercate, mai ales datorită multiplelor proprietăți nutritive și beneficiilor pe care le aduc sănătății.
Rețetă de edamame cu usturoi
Are o mulțime de proprietăți, precum proteine, fibre și carbohidrați, fiind găsite chiar la raftul de produse congelate al oricărui supermarket. Ei bine, în funcție de gustul fiecăruia, sunt mai multe rețete, ca de exemplu cea cu usuturoi. Iată cum se prepară!
Ingrediente:
- 1 pungă edamame congelate
- 3 căței de usturoi
- 1 linguriță ulei de susan
- 1 linguriță ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pune o oală cu apă și sare la fiert, iar când fierbe, se adaugă edamamele și se lasă pentru 3-4 minute. Ele sunt deja fierte în prealabil, astfel că au nevoie doar să mai fie date printr-un clocot.
În acest timp, într-o tigaie se pun uleiurile, usturoiul crățat și zdrobit, sarea și piperul după gust. Când începe să sfârâie, se adaugă edamamele scurse de apă și se amestecă, lăsând la foc mare, pentru 1-2 minute. Poftă bună!
Edamame picante
Nu sunteți adepții usturoiul, ci a mâncărurilor picante? Ei bine, iată cum poți prepara sănătos endamame cu gust picant, fiind un curcubeu pe cerul gurii.
Ingrediente:
- 1 kg edamame
- 1 linguriță de ulei de susan
- 1 cățel de usturoi mic
- 1/2 linguriță ulei chili,
- 1 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță de ardei iute roșu
Mod de preparare:
Edamamele congelate se pun în apă clocotita și se lasă timp de 5 minute. Se clătesc repede cu apă rece, iar apoi se scurge complet. Se lasă deoparte să se usuce ușor, iar în acest timp, într-o tigaie mare, se încălzește uleiul de susan și usturoiul tocat, la foc mediu până la parfumare.
Se adaugă în tigaie uleiul de chili și edamamele gătite, se amestecă rapid iar apoi se ia de pe foc. Se adaugă restul condimentelor, în funcție de gust, iar apoi, pe o tavă se pune endamele și fulgii de ardei iute. Poftă bună!
Edamame cu sos de soia
Vrei să îți impresionezi familia cu un nou preparat culinar? Ei bine, acum este momentul potrivit să înerci rețeta de endamame cu sos de soia. Sănătos, gustos și simplu de gătit!
Ingrediente:
- 2 pungi de edamame congelate
- ulei de susan
- sos de soia
- boia afumată
- fulgi de drojdie
- sare după gust
Mod de preparare:
Într-o oală se pune apa cu sare la fiert, iar când clocotește apa se adaugă edamamele lăsate în prealabil la decongelat. Se lasă pe foc până când clocotește apa și se mai fierb max 5 min. După acest timp, se scurge apa și se lasă câteva secunde să se răcească.
Într-o tigaie se pune uleiul de susan, iar după ce se încinge, edamamele se rumenesc puțin și se adaugă sosul de soia. Se mai lasă puțin pe foc, adaugând boia afumata și fulgi de drojdie mai spre final, iar apoi se oprește focul și poate fi servit alături de cei dragi. Poftă bună!
Rețetă de orez cu edamame
Ești pregătit să încerci o nouă rețetă sănătoasă? Ei bine, ești pe site-ul potrivit. Iată cum poți să îți răsfeți papilele gustative cu una dintre cele mai gustoase mâncăruri, dar totodată și cele mai bogate în fibre și carbohidrați buni.
Ingrediente:
- 2 până la 3 căni de orez brun
- 2 oua medii
- 2 linguri ulei de cocos
- 1/2 ceapa medie, tocata
- 2 morcovi medii, tocati
- 3/4 cană edamame
- 1 linguriță sos de pește vegetarian
- 1 lingură sos de soia
- 1/2 lingurita ghimbir
Mod de preparare:
Într-o tigaie se pune uleiul de cocos, se lasă la foc mediu, iar între timp se curăță și se taie legumele, care apoi se călesc. După câteva minute de călit, adăugați restul ingredientelor.
Se lasă focul mic și se integrează orezul, amestecând în continuu. Se fierbe timp de până la zece minute, iar apoi se lasă puțin la răcit și poate fi servit alături de cei dragi. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Totul despre edamame - beneficii, calorii, preț și cum se mănâncă