Ce sare se pune la murături. Secretul pe care puțini îl știu
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 13.08.2022 la 15:54
Actualizat pe 13.08.2022 la 15:54
Dacă vrei să pregătești saramura pentru murături este destul de important să ții cont de câteva trucurile utile, iar legumele să fie conservate. Dacă vrei să pui castraveți la murat sau orice altă legumă trebuie să alegi cu grijă sarea pentru a avea un gust delicios și de durată.
- Ce sare se pune la murături pentru a ieși delicioase
- Iată secretul pe care puțini îl știu!
Gospodinele se pregătesc intens în această perioadă pentru sezonul rece, motiv pentru care multe dintre ele deja au început să pună castraveții la murați, dar și alte legume delicioase. Ca muraturile să aibă un gust delicios, gospodinele le pun în saramură.
Ce sare se pune la murături
Mai multe persoane susțin că iodul din sarea de masă din comerț nu este recomandat pentru a fi pus la murături. Gospodinele susțin să se folosească sare pentru murături. Există sortimente de sare pentru murături care conțin iod, dar și sortimente care nu conțin iod deloc.
Mai mult de atât, sarea poate proveni din surse diferite cum ar fi marină sau sare de ocnă. Indiferent de compoziție sau proveniență atâta timp cât este recomandată pentru murături, ea poate fi folosită pentru a le delicios.
Cum să iasă murăturile delicioase
Gospodinele pun la murat castraveți, conopidă, varză, însă cel mai important ingredient este sarea care este aleasă pentru marinadă. Ca murăturile să aibă un gust bun gospodinele te sfătuiesc să le pui în saramură.
Acestea au un efect benefic asupra imunității și sunt probiotice naturale. Sunt mult mai delicioase decât murăturile în oțet care conțin mult zahăr, dar și foarte multe ingrediente procesate.
Citește și: Cum prepari cele mai bune murături asortate. Rețeta de 100 de ani pe care puține gospodine o știu