Ce se întâmplă dacă pui bere la friptura de miel. Doar în acest fel o vei găti de acum
Publicat pe 04.04.2023 la 12:24 Actualizat pe 04.04.2023 la 12:24
Paștele se apropie cu pași repezi, astfel că mai este doar o săptămână până la Paștele ortodox și doar câteva zile până la cel catolic. De pe masa de sărbătoare nu trebuie să lipsească friptura de miel. Ei bine, noi îți vom prezenta acum ce se întâmplă dacă pui bere la friptura de miel. Suntem siguri că doar în acest fel o vei găti de acum! Iată de ce ingrediente mai ai nevoie, dar și care este modul de preparare, mai exact!
- De ce să pui bere la friptura de miel
- O vei găti doar așa de acum
Tu ai încercat vreodată să prepari friptura de miel pentru masa de Paște cu bere? Ei bine, dacă nu ai încercat să o gătești așa, atunci este momentul potrivit să o faci. Cu siguranță o vei găti așa de acum!
Ce se întâmplă dacă pui bere la friptura de miel
Pe lângă ingredientele obișnuite pentru friptura de miel este indicat să pui și bere, mai ales pentru că mari bucătari procedează așa. Berea ajută carnea să fie mai fragedă și îi dă un gust cu adevărat deosebit.
Rețetă delicioasă de friptură de miel cu bere
Ingrediente:
-carne de miel
-condimente (aici puteți pune orice condimente vă plac)
-bere
-iaurt gras sau lapte
Mod de preparare:
Se ține bucata de miel peste noapte în lapte sau iaurt gras, depinde de preferință. Se scoate carnea de miel a doua zi și se spală foarte bine, în mai multe ape, pentru a nu mai avea urme de alb.
Se condimentează carnea cu condimentele alese, dar de obicei se pune rosmarin, cimbru uscat, muștar boabe, piper, condimente pentru miel ți chimen. Se pune mielul în cuptor și se toarnă bere peste el. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 de grade Celsius, iar după ce carnea este aproape făcută se scade cu 10 grade Celsius. Din când în când se stropește carnea de miel cu sosul din tavă.
Se scoate friptura din cuptor abia după ce este gata și se gustă pentru a vedea cât de fragedă e. Se lasă la răcit și este gata de servit. Se poate mânca cu legume sau alte garnituri. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de musaca cu cartofi și soia. Preparatul de post pe care îl poți mânca în orice perioadă din an