Cea mai bună rețetă de clătite. Gata în 30 de minute și delicioase
Publicat pe 05.04.2022 la 15:25 Actualizat pe 05.04.2022 la 15:25
Nu există gospodină care să nu fi încercat cel puțin o dată să facă clătite. Ei bine, în timp ce unele dintre ele s-au bucurat de un gust unic și clătite extrem de pufoase, altele au avut parte de un adevărat eșec. De asta, noi suntem aici și am pregătit cea mai bună rețetă de clătite, gata în doar 30 minute, cu care nu o să dai niciodată greș!
- Cele mai bune clătite
- Sunt gata mai repede decât ai crede
Clătitele fac parte din categoria deserturilor simple, care sunt gata în doar câteva minute și au un mod de preparare extrem de simplu. Ei bine, și cu toate astea, nu multe gospodine se bucură de gustul divin al acestora.
Aceasta este cea mai bună rețetă de clătite
Te întebi cum să îți delectezi papilele gustive după job? Vrei să savurezi un desert, însă te-ai săturat de cele cumpărate, acum este momentul să încerci cea mai bună rețetă de clătite, care o să te surprindă.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 300 ml lapte
- 300 ml apă minerală gazoasă
- 1 praf de sare
- 400 g făină
- 100 g unt sau ulei, eu prefer unt
- 2-3 linguri de zahăr
- vanilie, coajă de lămâie, portocală, rom
Mod de preparare:
Într-un bol potrivit, se sparg ouăle, se adaugă sarea și se bat împreună 1-2 minute, până se desfac bine ouăle. Se lasă deoparte 10 minute, că să se intensifice culoarea, iar între timp, untul se topește și făina se cerne. Se adaugă laptele și apă minerală peste ouă, aromele, se amestecă, apoi se adaugă untul și zahărul.
După acest pas, se pune și făină, în ploaie și se amestecă foarte bine cu un tel, că să nu rămână cocoloașe. Se lasă aluatul deoparte 10-20 de minute, la cald, acoperit. Se amestecă din nou cu țelul și se pun la copt.
Se unge tigaia cu puțin ulei și se lasă la copt, iar apoi se coc la foc mic și când încep să se rumeneasca pe margine, se-ntorc. Când sunt gata, pot fi umplute cu diferite creme, gemuri, în funcție de preferințe.
Trucuri pentru cele mai pufoase clătite
Vrei și tu să te bucuri de clătite pufoase, fără a mai fi tari și uscate? Ei bine, nu este deloc greu. Trebuie să urmezi doar câteva sfaturi, iar apoi să le memorezi pentru a le pune în practică de fiecare dată când prepari acest desert.
1. Adăugați în aluat 1-2 linguri de iaurt gras sau smântână, vor fi extrem de fine.
2. Folosiți apă minerală proaspăt desfăcută, să aibă bule din belșug.
3. Când le răsturnați pe farfurie, după coacere, acoperiți clătitele cu o farfurie întoarsă sau un capac. Vor fi moi și fine!
Cu ce poți să umpli clătitele. 3 idei ingenioase
Te întrebi cu ce umplutură să servești clătitele pentru un gust unic și senzațional? Noi avem trei variante care sigur își vor lăsa apă în gură:
1. Clătite umplute cu banane și ciocolată: Nu nu este greu deloc. Tot ce trebuie să faci este să ungi clătitele cu nuttela sau o cremă de ciocolată, iara apoi să adaugi felii de banane tăiate rondele.
2. Clătite cu ciocolată, unt de arahide și biscuiți: Unge clătitele pe jumătate cu ciocolată, iar ceallaltă jumătate cu unt de arahide, apoi presaă biscuiți fărâmați, sau arahide făcute mici.
3. Clătite cu înghețată, frișcă și căpșuni: Împăturăște clătitele simple fără a le umple, iar lângă pune într-un bol înghețata favorită, frișcă și câteva căpșuni. Combinația este una pe care nu ai cum să n-o iubești.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de clătite aperitiv. Sunt demențial de bune