Cea mai sănătoasă rețetă de mic dejun cu fulgi de ovăz. Mai ai nevoie încă două ingrediente
![Ilinca Lunca](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/ilinca-lunca-1696416463.jpg)
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 18.02.2025 la 21:35
Actualizat pe 18.02.2025 la 21:35
Fulgii de ovăz sunt ideali pentru a-i servi la micul dejun. Mai ai nevoie de încă două ingrediente pentru a-i transforma într-un mic dejun delicios și bogat în proteine. Iată o rețetă care, cu siguranță, este pe gustul tău. Se gătește repede, poate fi adaptată după propriile gusturi și are o savoare deosebită!
![Fulgii de ovăz se mănâncă cu ouă fierte și roșii cherry. mic dejun cu fulgi de ovăz](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2025%2F2%2F18%2F346950%2Fprofimedia0590678245.jpg&w=1200)
Fulgii de ovăz sunt delicioși și au multe proteine.
Profimedia
- Cum transformi fulgii de ovăz într-un mic dejun savuros
- Mai ai nevoie de doar două ingrediente
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, motiv pentru care trebuie să te asiguri că vei consuma suficiente proteine și vitamine. Fulgii de ovăz sunt de mare ajutor, datorită cantității mari de proteine pe care o conțin.
Rețetă delicioasă de mic dejun cu fulgi de ovăz
Dacă te-ai plictisit de rețetele foarte cunoscute de fulgi de ovăz, trebuie neapărat să încerci acest preparar savuros. Exste nevoie de puține ingrediente, iar combinația din farfurie îți asigură aportul necesar de proteine, nutrienți și vitamine.
Fulgii de ovăz pot fi consumați atât ca și desert, cât și pentru un preparat potrivit la micul dejun. Sunt recomandați pentru diete, pentru că au puține calorii, dar sunt și foarte delicioși.
Ingrediente
- 2 căni de fulgi de ovăz
- 2 ouă
- 3 roșii cherry
- sare, piper pentru gust
Mod de preparare
Se pregătește o cratiță, pe care o pui pe foc și fierbi fulgii de ovăz în 2 căni de apă. Separat se fierb ouăle până se întăresc și se taie felii. Se taie și roșiile cherry. În tot acest timp se amestecă în ovăzul fiert, iar după ce s-au fiert fulgii, îi torni într-o farfurie.
Se condimentează cu sare, piper și opțional ierburi aromatice și ulei de măsline. Pe deasupra se pun feliile de ouă și de roșii, iar dacă vrei un plus aromă, poți să adaugi rucola sau câteva frunze de salată.
Citește și: Moduri delicioase de a consuma fulgii de ovăz. Idei de mic dejun și gustări savuroase