Cea mai simplă rețetă de clătite de post. Un desert savuros pentru toate gusturile
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 05.02.2022 la 12:07
Actualizat pe 05.02.2022 la 12:08
Este rețeta perfectă pentru weekend, mai ales în condițiile în care este un desert care vine mănușă pentru perioada postului. Așadar, cui nu îi plac clătitele?! Iată cum să pregătești un desert extrem de savuros, pe placul tuturor pofticioșilor!
- Clătite de post cu apă minerală
- Rețetă simplă și vegană
- Se poate servi cu gem
Anul acesta, Paștele ortodox va avea loc în ultima săptămână din luna aprilie, pe data de 24. Pentru creștinii ortodocși, Postul Paștelui va începe pe 7 martie și se încheie pe 23 aprilie. Iată o rețetă perfectă pentru această perioadă!
Cea mai simplă rețetă de clătite de post
Pentru a pregăti cele mai delicioase clătite de post ai nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
- 300 gr. făină
- 600 ml. apă minerală
- 1 linguriță sare
- 1 lingură zahăr
- arome (exemplu: vanilie)
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Toată făina se pune într-un bol, iar apa minerală se adaugă treptat. Se amestecă continuu, iar cantitatea de apă variază, în funcție de textura aluatului pe care îl obțineți. Se adaugă uleiul și ulterior se potrivește aluatul cu zahăr și sare.
Se pot adăuga și următoarele arome: vanilie, coajă rasă de lămâie sau portocale. Se amestecă bine, până când nu se mai formează cocoloașe. Se încinge bine o tigaie și se toarnă în ea doar un strop de ulei, care se poate întinde cu un șervețel.
Se distribuie aluatul într-un strat uniform, cu un polonic. Se coc la foc mediu și apoi se așează pe o farfurie, una peste cealaltă. Se servesc cu gem sau cu dulceață, după preferințe.
Citește și: Rețetă delicioasă de weekend. Ruladă cu gem. Cum să pregătești cel mai simplu desert