Cea mai simplă rețetă de fasole cu ciolan. Preparatul ideal pentru 1 Decembrie, Ziua României
Publicat pe 01.12.2023 la 09:07 Actualizat pe 01.12.2023 la 09:07
Este 1 Decembrie, Ziua României, iar majoritatea vor să se bucure de o fasole cu ciolan făcută acasă. Ei bine, noi îți vom explica cum să o prepari și te asigurăm că este extrem de simplu. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru acest preparat delicios, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de fasole cu ciolan
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Dacă vrei să te bucuri de o masă caldă în această zi specială, de Ziua Națională a României, atunci pregătește-le celor dragi fasole cu ciolan. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să pregătești această delicatesă!
Rețetă de fasole cu ciolan
Ingrediente:
-500 g de fasole albă uscată
-500 g de ciolan de porc afumat
-1 ceapă mare
-2 morcovi
-2 căței de usturoi
-2 foi de dafin
-1 linguriță de boia de ardei dulce
-sare
-piper
-2 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Fasolea uscată se pune la înmuiat în apă rece pentru cel puțin 8 ore sau peste noapte. După înmuiere, se scurge apa și se clătește bine. Într-o oală mare se adaugă ciolanul și se acoperă cu apă. Se fierbe până când este aproape gata, îndepărtând spuma care se formează la suprafață.
Într-o altă oală sau cratiță mare se încinge uleiul de măsline. Se călește ceapa și usturoiul până când devin aurii. Se adaugă morcovii și se călesc pentru câteva minute, până când aceștia își schimbă ușor culoarea.
Se adaugă fasolea scursă în oala cu legumele călite, apoi se pune ciolanul fiert împreună cu apa în care a fiert. Se adaugă foile de dafin, boiaua de ardei, sare și piper după gust. Se lasă să fiarbă la foc mediu până când fasolea este moale și ciolanul este gata (aproximativ 1-2 ore).
Dacă este nevoie, se mai adaugă apă pe parcursul fierberii. Se îndepărtează foile de dafin și se ajustează gustul cu sare și piper, dacă este necesar. Se servește fasolea cu ciolan caldă, alături de murături și pâine proaspătă.
Citește și: Rețetă de tort de mere cu nuci. Un desert gustos, ideal pentru perioada postului