Rețetă de tort de mere cu nuci. Un desert gustos, ideal pentru perioada postului
Publicat pe 30.11.2023 la 09:39 Actualizat pe 30.11.2023 la 09:39
Suntem în perioada postului, ai aflat că în această min-vacanță ai musafiri, dar nu ai idee cu ce să-i aștepți? Ei bine, nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru tortul de mere cu nuci. Este un desert gustos, care se prepară simplu, dar și care va reuși să-ți încânte papilele gustative! Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru acest preparat, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de tort de mere cu nuci
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Acest tort de mere cu nuci este dulce și suculent, perfect pentru a te bucura de un desert delicios și sățios în timpul postului de Crăciun. Poate fi servit simplu sau alături de un topping de fructe proaspete sau un sos de ciocolată de post, preparat din ciocolată neagră topită și puțin lapte vegetal sau apă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un desert gustos!
Rețetă de tort de mere cu nuci
Ingrediente:
-4 mere
-1 cană de nuci măcinate
-1 cană de făină
-1 cană de zahăr sau îndulcitor natural (ex: sirop de agave, miere)
-1/2 cană de ulei vegetal
-1 linguriță de praf de copt
-1 linguriță de scorțișoară
-opțional: esență de vanilie
Mod de preparare:
Într-un bol mare, amestecă merele curățate și tăiate cubulețe, nucile măcinate, făina, zahărul sau îndulcitorul, uleiul vegetal, praful de copt, scorțișoara și esența de vanilie.
Tapetează o tavă cu hârtie de copt și toarnă amestecul în tavă, nivelându-l uniform. Coace în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când devine auriu și un băț de frigărui introdus în mijloc iese curat.
Scoate tortul de mere cu nuci din cuptor, lasă-l să se răcească înainte de a-l tăia. Se poate orna după bunul plac al fiecăruia, apoi se servește ca atare sau cu topping. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de dovlecei umpluți cu orez și legume. Preparatul pe care să-l gătești în zilele de post