Cea mai simplă prăjitură din lume. Rețeta din 3 ingrediente care iese oricui
Publicat pe 15.12.2020 la 13:42 Actualizat pe 15.12.2020 la 13:43
Doamnelor și domnișoarelor, luați loc și notați! Cea mai simplă prăjitură din lume. Rețeta din 3 ingrediente care iese oricui! Cu siguranță trebuie să o încerci.
- Cea mai simplă prăjitură din lume.
- Rețeta din 3 ingrediente care iese oricui!
- Toată lumea trebuie să o cunoască.
Ce poate fi mai relaxant și mai bun decât o prăjitură gustoasă în timp ce afară e frig sau ninge, nu-i așa? Ei bine, venim în ajutorul tuturor doamnelor și domnișoarelor și vă prezentăm cea mai simplă rețetă de prăjitură din lume! Da, da, nu glumim deloc, iar când spunem simplă ne referim la doar 3 ingrediente, dacă vă vine să credeți!
Cea mai simplă prăjitură din lume. Rețeta din 3 ingrediente care iese oricui
Mai exact, ne referim la un tort de ciocolată, foarte viral pe rețelele de socializare. Nu ai nevoie decât de niște biscuiți, praf de copt și lapte. Iată ingredintele:
Pentru tort:
- 350g biscuiți Oreo sau orice alți biscuiți (sau combinație)
- 2½ lingurițe praf de copt
- 1½ căni (360ml) lapte
Pentru crema ganache de ciocolată neagră:
- 100g ciocolată neagră
- 1/2 cană (120ml) smântână grasă
Pentru crema ganache cu ciocolată cu lapte:
- 150g ciocolată cu lapte
- 1/2 cană (120ml) smântână grasă
Cât despre modul de preparare, simplu ca ”bună ziua”! În primul rând, trebuie să preîncălziți cuptorul la 170 de grade, să ungeți o tigaie rotundă cu unt, după care tapetați fundul cu hârtie de copt. Într-un robot de bucătărie se zdrobesc biscuiții în firimituri fine. Se pune totul într-un castron mare, se adaugă praful de copt, laptele și se amestecă până se combină.
Se toarnă în tigaia deja pregătită și se coace timp de 25-30 de minute. Se scoate din tigaie, se lasă la răcit și se bagă la frigider pentru câteva ore, pentru ca glazura să se întărească complet. Este important să zdrobiți biscuții în firimituri fine, iar dacă zdrobiți manual, asigurați-vă că nu sunt bulgări mari. Apoi porționați-l și serviți-l. Este moale, fin și delicios!
Citește și: REȚETE de prăjituri: Tort de căpșuni și cocos