Cel mai bun sos pentru ardei umpluți. 3 rețete simple
Publicat pe 15.11.2023 la 12:58 Actualizat pe 15.11.2023 la 12:58
Mai ales în această perioadă a anului, mulți români iubesc să gătească și să mănânce ardei umpluți, deoarece este sezonul lor. Ei bine, noi ți-am pregătit cel mai bun sos pentru ardei umpluți. Mai jos vei găsi 3 rețete simple. Vei obține cele mai delicioase preparate. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru aceste rețete, dar și care este modul de preparare!
- Rețete de sos pentru ardei umpluți
- Cele mai simple preparate
În acest articol vei găsi 3 rețete simple pentru cele mai bune sosuri pe care să le combini cu ardei umpluți. Vei obține preparate care vor reuși să-ți încânte papilele gustative. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi.
Rețetă de sos alb cu smântână pentru ardei umpluți
Ingrediente:
-300 ml de smântână
-100 gr de unt
-100 gr de cașcaval
-2-3 linguri de ulei de măsline
-1 lingură de amidon alimentar
-3-4 linguri de apă
-sare
Mod de preparare:
Cașcavalul se dă prin răzătoare. Smântâna se amestecă foarte bine cu amidonul alimentar, peste care se vor adăuga lingurile de lapte. Se pune ulei de măsline la încins, iar în tigaie se adaugă untul tăiat cuburi.
Peste unt se adaugă smântână și se amestecă totul foarte bine. Se adaugă cașcaval, iar focul se dă la mic pentru încă câteva minute. Se condimentează cu sare, apoi se adaugă compoziția de smântână și amidon alimentar și se amestecă pentru încă câteva minute. Se oprește focul și se adaugă ardeii umpluți peste sos.
Sos de roșii pentru ardei umpluți
Ingrediente:
-1 kg de roșii
-ulei de măsline
-4 căței de usturoi
-frunze de busuioc
-sare
-piper
Mod de preparare:
Se încinge ulei de măsline într-o tigaie, iar peste el se adaugă usturoiul tocat. Se amestecă foarte bine și se lasă la călit pentru aproximativ cinci minute.
Roșiile se spală și se toacă mărunt, apoi se adaugă peste usturoi și ulei, în tigaie. Se amestecă câteva minute, apoi se acoperă cu un capac și se dă focul la mic. După cinci minute se adaugă busuioc tocat, sare și piper. Se mai lasă cinci minute pe foc și sosul este gata. Se pune sosul peste ardei umpluți și sunt gata de servit.
Rețetă de sos pentru ardei umpluți de post
Ingrediente:
-500 ml de suc de roșii la sticlă sau cutie
-sare
-piper
Mod de preparare:
Se diluează sucul de roșii în apă caldă. Se pune 500 ml de suc de roșii la 500 ml de apă călduță. Se pune sarea și piperul și se amestecă foarte bine totul. Se adaugă această compoziție pentru ardei umpluți de post și se fierb în sos.
Citește și: Cartofi țărănești cu ciuperci. O rețetă ideală pentru perioada postului