Chiftele de post la cuptor. Ce ingrediente să adaugi pentru a ieși extrem de gustoase

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 01.04.2025 la 19:17
Actualizat pe 01.04.2025 la 19:17
Chiftele de post se pot face din legume, la care se adaugă și soia, linte sau năut. Sunt ușor de preparat și sunt gata în câteva minute. Iată cum să le pregătești pe cele la cuptor.

Rețetă simplă de chiftele de post la cuptor
Profimediaimages
- Rețetă de chiftele de post la cuptor
- Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post
Pentru chiftele de post, nu ai nevoie de multe ingrediente. Majoritatea rețetelor conțin cartofi, dovlecel, ciuperci sau alte legume date pe răzătoare, năut, soia sau linte și condimente.
Cum se prepară chiftelele de post
Indiferent cum le pregătești, este bine să adaugi câțiva cartofi și să pui și pesmet pentru a obține compoziția dorită.
Dacă le pregătești la cuptor, pesmentul sau făina nu ar trebui să lipsească. În schimb, dacă le prăjești în tigaie, este bine să nu le mai treci prin făină. Pentru un gust delicios, nu ar trebui să lipsească nici morcovelul sau dovlecelul.
Rețetă de chiftele de post la cuptor
Ingrediente:
doi dovlecei
doi cartofi
orez
morcovi
ceapă
usturoi
sare
pesmet
pătrunjel
ulei de măsline
Mod de preparare:
Pentru început, se curăță legumele. Se dau pe răzătoarea mică și se pun morcovii la gătit în uleiul de măsline. Se adaugă sare și puțină apă, iar mai apoi se pune și ceapa. Se mai lasă pe foc câteva minute, se amestecă ocazional, iar atunci când apa a scăzut complet, se adaugă și cartofii care trebuie fierți dinainte.
Se adaugă tăiați în cuburi sau zdrobiți. Se adaugă și dovleceii după ce au fost scurși de zeamă. Se iau legumele de pe foc și pun într-un bol în care se amestecă împreună cu dovleceii.
Mai apoi, se pune și usturoi, pătrunjel, orezul fiert dinainte și pesmet. Se condimentează după gust, se ia o tavă tapetată cu hârtie de copt și se formează chiftelele. Se lasă la cuptor cel mult jumătate de oră, iar mai apoi sunt gata de servit.
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post
Pentru un plus de gust, se poate adăuga și mărar proaspăt tocat, boia dulce sau chimen.
Nu ar trebui să uiți nici de ceapă și usturoi, iar pentru a se lega mai bine amestecul, se adaugă și făină de năut.
Citește și: Chec de post cu nuci. Rețeta secretă pentru un desert delicios fără produse de origine animală