Cum gătești cele mai delicioase chiftele mănăstirești. Rețetă simplă și rapidă

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 23.03.2025 la 15:44
Actualizat pe 23.03.2025 la 15:44
Chitelele mănăstirești de post sunt foarte delicioase și sunt îndrăgite de toată familia. Dacă folosești ingredientele potrivite, nici nu îi vei duce dorul cărnii tocate, din rețeta clasică. Iată cum le pregătești!

Chiftelele de post cu fasole sunt delicioase.
Profimedia
- Rețetă de chiftele mănăstirești de post
- Cum pregătești amestecul fără carne
Este destul de dificil să gătești chiftele de post, având în vedere că ingredientul cheie este carnea tocată. Această rețetă de ajută să pregătești un preparat savuros, care te va încânta. Cu siguranță îl vei găti de mai multe ori pe parcursul postului Paștelui.
Rețetă de chiftele mănăstirești de post
Chiftelele mănăstirești sunt cele mai delicioase de post. Nu ai nevoie nici de dovlecel, nici de cartofi, ci doar de câteva ingrediente simple și ieftine. În combinația potrivită și cu condimentele corespunzătoare, acest preparat este o adevărată delicatesă!
Ingrediente pentru chiftele mănăstirești de post
- 2 cepe
- 500 g fasole boabe
- 1 morcov
- 150 ml ulei
- 50 g făină
- mărar, pătrunjel, cimbru, 2 frunze de dafin
- 1 păstârnac
- 150 g orez
- 3 felii de pâine
- sare, piper
- 6 căței de usturoi
Mod de preparare
Se fierbe fasolea boabe. După ce s-a fiert bine, se schimbă apa și toacă și se adaugă ceapa, păstârnac și morcov. După câteva minute se adaugă și frunzele de dafin pentru un plus de aromă și sare și piper.
După ce legumele sunt fierte, se scot din oală și se scurg, păstrând și apa într-o oală separat. În zeama de la fasole se înmoaie feliile de pâine și se lasă la scurs. Legumele fierte se pun într-un bol, se adaugă apoi feliile de pâine scurse, condimentele și usturoi zdrobit. Se amestecă și se mixează la blender. Din compoziție de formează chifteluțe mici, pe care apoi le dai prin făină și le prăjești în ulei încins. Pot fi servite cu orez, fiert tot în zeama de la fasole.
Citește și: Chifteluțe cu dovlecei și cartofi. Preparatul pe care să-l gătești în timpul postului