Rețetă de chiftele delicioase de dovlecel cu cartofi. Sunt gata în 10 minute și gustul te va surprinde

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 23.03.2025 la 10:50
Actualizat pe 23.03.2025 la 10:50
Chiftelele de dovlecel sunt delicioase și se gătesc foarte repede. Trebuie să mai adaugi cartofi și câteva ingrediente simple și obții un preparat savuros, care te va surprinde. Sunt crocante la exterior și moi la interior.

Rețeta este ușoară și este gata în 10 minute.
Profimedia
- Chiftele delicioase din dovlecel
- De ce ingrediente ai nevoie
Rețeta clasică de chiftele cu dovlecel și cartofi este foarte ușoară, este gata în câteva minute, iar rezultatul este un răsfăț pentru papilele gustative. Au un gust savuros, iar dacă folosești condimentele potrivite, obții o adevărată delicatesă.
Rețetă de chiftele de dovlecel cu cartofi
Dovlecelul este un ingredient delicios, cu care poți să înlocuiești carnea tocată din chiftele. Dacă îl folosești corespunzător, chiftelele tale vor ieși absolut perfecte. Această rețetă îți explică fiecare pas de care ai nevoie pentru a nu da greș. Chiftelele de dovlecel sunt savuroase și toată familia ta le va iubi.
Ingrediente
- o ceapă roșie
- 2 dovlecei
- 4 cartofi medii
- 200 grame de brânză telemea
- 3 linguri de făină
- 3 ouă
- o legătură de mărar
- sare, piper
Mod de preparare
Se rade dovlecelul și se lasă la scurs câteva ore, cu sare pe deasupra. Între timp se curăță cartofii, se spală și se dau pe răzătoare. Se dă pe răzătoare și ceapa, apoi brânza. Se toacă mărarul mărunt. După ce dovlecelul s-a scurs se amestecă cu cartofii. Se pun ceapa și brânza și se omogenizează.
Se adaugă ouăle și mărarul și se amestecă din nou. Se adaugă sare și piper după gust. Se formează chiftele rotunde și se aplatizează puțin, apoi se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. După ce s-au prăjit se scurg pe un șervețel de surplusul de ulei și se pot mânca.
Citește și: Rețetă de chiftele cu ciuperci, pentru Postul Paștelui. Ce să adaugi să nu se sfărâme