Ciorbă de pește - cea mai bună rețetă tradițională din Delta Dunării
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 05.04.2023 la 11:18
Actualizat pe 05.04.2023 la 13:07
Ciorba de pește este des consumată de români, iar în zona Dobrogei este o adevărată specialitate. Aceasta se gătește rapid, iar gustul ei este delicios, fiind pe placul multor persoane.
- Rețeta pentru ciorbă de pește
- Secretele din Dobrogea pentru a fi delicioasă
Ciorba se pește este destul de populară la noi în țară, iar mulți români aleg să o consume. În zona Dobrogei este o adevărată delicatesă, bucătarii se întrec cu cele mai alese preparate.
Din ce pește faci cea mai bună ciorbă
Românii care locuiesc în Dobrogea sunt mari consumatori de pește, fiind favorizați de zona în care trăiesc. Aici se găsesc mai multe specii pentru numeroase preparate. Borș se poate face din orice tip de pește. În Delta Dunării se folosește sturion, crap, somn, știucă, pește albastru, macrou sau biban, dar și alte tipuri.
De cele mai multe ori, tot ce se găsește în Dunăre sau Marea Neagră, poate fi consumat sub diverse forme, precum borș sau ciorbă. Fiecare pește are o aromă diferită, astfel că gustul lor nu poate fi confundat.
Dacă le vei combina, vei obține un gust și mai delicios. Pentru supă este recomandat să folosești părți mai mari de pește, după ce îl tai bucățele, în funcție de preferințe.
Ingrediente
- 1 kg somon/crap/somn/stiuca
- 1 ceapă medie
- 1 ardei gras roșu mare
- 2 morcovi medii
- 2 dovlecei zucchini
- 4-5 roșii medii
- leuștean
- pătrunjel
- 3-4 linguri de oțet
- sare
- 4 l apă
Mod de preparare
Peștele se curăță și se taie în bucăți potrivite. Legumele se taie cubulețe, iar roșiile se taie în 4 bucăți. Se pune apa într-o oală și se adaugă morcovii, ardeiul, dovleceii și ceapa. Se acoperă cu un capac și se lasă la fiert pe foc mic până sunt aproape gătite.
Bucățile de pește se adaugă în oală împreună cu roșiile și se mai lasă la fiert încă 10-15 minute. La sfârșit se adaugă leuștean și pătrunjel proaspăt, tocate mărunt, sare după gust și câteva linguri de oțet.
Trucuri din Delta Dunării pentru cea mai bună ciorbă de peste
Pentru a prepara o ciorbă de pește delicioasă se recomandă să folosiți mai multe specii de pește proaspăt. De multe ori, gospodinele aleg crap sau novac în combinație de știucă sau șalău. Se pot folosi și tacâmuri de pește. Ea se poate face și din capete, cozi sau pești mai mici. Acestea se vor pune la fiert, apoi se scot din apă și se strecoară supa. Următorul pas este să se pună din nou la fiert, dacă optați pentru acest tip de preparat.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de rulouri cu scorțișoară. Desertul de post cu care nu vei da greș