Ciorbă de ștevie și lobodă, cea mai simplă rețetă
Publicat pe 26.03.2021 la 14:27 Actualizat pe 26.03.2021 la 14:28
Unul dintre cele mai de sezon preparate și ndrîgite d emajoritatea românilor este chiar ciorba de ștevie și lobodă. Iar dacă unii nu sunt chiar fani ai acestui fel de mâncare, măcar să știe cât de rapid și ușor se prepară, poate-poate le vine cheful să încerce într-o zi.
- Cum s eprepară ciorba de știevie și lobodă
- Cea mai uloară și rapidă rețetă
- Este un adevărat deliciu!
Ingrediente pentru ciorba de ștevie și lobodă
6 legături de ștevie
3 legături de lobodă
500-750ml de borș
1 legătură de ceapă verde
1 legătură de leuștean, tocat
2 linguri de ulei
3 ouă
1 cutie de smântână cu 30% grăsime
Mod de preparare
Spală ștevia, curăță cozile mai groase și tai-o în fâșii. Spală loboda și rupe codițele mai groase. Feliază subțire ceapa verde. Încinge uleiul într-o oală mare și călește ceapa verde până se înmoaie. Toarnă 1,5 l de apă în oală, adaugă sare și, atunci când fierbe, adaugă ștevia tăiată fâșii. Când aceasta începe să se înmoaie, adaugă loboda și mai lasă totul să fiarbă 2 minute.
Când frunzele sunt moi, stinge focul și toarnă jumătate din borș, apoi gustă și mai toarnă până ți se pare suficient de acră. Mai adaugă sare dacă e nevoie și adaugă leușteanul. Bate ouăle într-un castron și adaugă-le în oală, amestecând rapid, până formează franjuri.
Trucuri pentru cea mai bună ciorbă de ștevie și lobodă
Înainte de servire, se poate adăuga puțin ulei de măsline crud în boluri, pentru a-i da ciorbei un strop de savoare. Mare atenție! Loboda se pune întodeauna la sfârșit, după ce toate legumele fierb, pentru ca ciorba să aibă culoarea roșie bine cunoscută. Loboda fiartă mai mult de 5 minute îsi pierde toata culoarea și devine o simplă verdeață.
Citește și: Cea mai ieftină reţetă de vară! Mănâncă pe săturate cu mai puţin de 5 lei