Clătite cu bere. Rețeta pas cu pas pentru un desert deosebit
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 19.02.2022 la 23:50
Actualizat pe 19.02.2022 la 23:50
Cu siguranță fiecare român a mâncat măcar o dată clătite. Sunt desertul preferat al multora, însă de data aceasta vă prezentăm un desert ceva mai special. Este vorba despre o rețetă de clătite cu bere, o rețetă extrem de veche și delicioasă, pe care bunicile noastre obișnuiau să o facă pentru a impresiona întreaga familie.
- Rețeta veche, tradițională
- Un desert mai special
- Clătite cu bere, gustul de neuitat
Este un preparat simplu și rapid, pe care cu siguranță îl vei îndrăgi. Dacă urmează să ai musafiri sau pur și simplu dorești să pregătești un desert gustos pentru o după-amiază în familie, aceasta poate fi rețeta ideală.
Clătite cu bere
Iată care sunt ingredietele de care ai nevoie pentru a pregăti cele mai delicioase clătite cu bere, după rețeta veche, tradițională.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 330 ml bere cu alcool
- 500 ml lapte
- 50 gr unt
- un sfert de linguriță cu sare
- 1 linguriță zahăr
- coajă de lămâie sau de portocală
- 350-400 gr făină
Mod de preparare:
În primă fază se pune laptele la încălzit și se lasă până când untul se topește în el. Se adaugă coaja de lămâie și de portocală și se amestecă bine, până când amestecul se omogenizează în totalitate.
Se amestecă ouăle în bolul mixerului până când devin spumoase. Se adaugă amestecul de lapte cu unt și berea și ulterior se incorporează 350 grame de făină, amestecată cu sarea și zahărul. Se poate completa cu făină, în funcție de cum a ieșit aluatul.
Se lasă aluatul să se odihnească 10-15 minute, timp în care se încinge tigaia. Se unge cu unt sau ulei și se pune câte un strat subțire de aluat. Clătitele pot fi umplute după preferințe, cu gem, dulceață sau ciocolată.
Citește și: Rețetă de friptură de porc cu bere! Cum să iasă carnea fragedă și gustoasă