Conopidă cu ciuperci. Un preparat de post, delicios şi uşor de gătit
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 25.03.2022 la 18:38
Actualizat pe 25.03.2022 la 18:38
Ce-ai spune de un preparat delicios pentru o zi de post?! Poate nu știi ce să mai gătești sau cum să îți surprinzi musafirii, iar noi venim în ajutorul tău. Chiar dacă ții sau nu post, acest preparat poate fi gătit ca gustare sau ca garnitură. Iată cum să îl prepari!
- O rețetă pentru toate gusturile
- Conopidă cu ciuperci, rețeta simplă
- Ingredientele de care ai nevoie
Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, însă fii convinsă de un lucru: această rețetă este de-a dreptul savuroasă. Toți membrii familiei tale o vor îndrăgi încă de la prima înghițitură. Iată cum să prepari conopida cu ciuperci!
Conopidă cu ciuperci
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cea mai delicioasă și savuroasă gustare de conopidă cu ciuperci! Cu siguranță te vei îndrăgosti de această rețetă iremediabil!
Ingrediente:
- 1 conopidă
- 200 g ciuperci
- 100 g margarină
- 1 lingură făină
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Conopida se rupe în buchețele. Toate bucățile se spală foarte bine și se fierb în apă cu sare. Și ciupercile se curăță, apoi se taie felii și se călesc în margarină, pentru aproximativ un sfert de oră.
După ce au dat în clocot, peste ele se pun bucățile de conopidă. Se mai lasă la fiert pentru aproximativ 15 minute. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt la sfârșit și preparatul este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă marinată de pește cu ceapă. Un preparat culinar ideal pentru Buna Vestire