Rețetă marinată de pește cu ceapă. Un preparat culinar ideal pentru Buna Vestire
Publicat pe 25.03.2022 la 15:54 Actualizat pe 25.03.2022 la 15:54
Astăzi, de Buna Vestire, este dezlegare la pește, astfel că noi am pregătit una dintre cele mai bune și apetisante mâncăruri care au la bază chiar acest aliment. Iată cum să îți încânți papilele gustative cu marinata de pește și ceapă. Cu siguranță o să devină preparatul culinar favorit.
- Marinata de pește cu ceapă
- Ideal pentru dezelgarea la pește
Ești la dietă? Vrei să renunți la mâncărurile pline de calorii? Ești un adevărat credincios care ține post? Ei bine, noi avem secretul epntru mâncarea ideală. Se face simplu și este extrem de gustoasă! Încearcă marinata de pește cu ceapă!
Rețetă marinată de pește cu ceapă. Un preparat culinar ideal pentru Buna Vestire
Știm, sună destul de complicat, însă ceea ce vrem să îți spunem este că acest preparat culinar se face foarte ușor și nu petreci deloc mult timp în bucătărie. Drept exemplu, este ideal pentru cina de diseară!
Ingrediente:
- 2 bucăți macrou congelat (curățat, au cântărit 500 g)
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 frunză de dafin
- 1 linguriță de sare
- 250-300 ml de apă
- 150 ml de oțet
- 1 linguriță de boabe de piper
- 1 linguriță de zahăr
Mod de preparare:
Curățăm peștele dezghețat de intestine și îndepărtăm capul și coada. Spălăm foarte bine peștele, după care îl punem să stea în apă rece 15 minute, iar apoi îl transferăm într-o strecurătoare. Când nu mai are apă, tăiem rondele potrivit de groase, iar între timp preparați oțetul.
Se pun la fiert, într-o oală, apa, oțetul din vin, sarea, zahărul și celelalte mirodenii. Se lasă la fiert timp de 5 minute, apoi se oprește focul și se lasă să se răcească. Curățăm morcovul și ceapa și le spălăm bine, apoi le tăiem în funcție de preferințe.
După acest pas, așezăm într-un borcan un rând de ceapă amestecată cu morcov, peste care punem un rând de rondele de pește. Punem din nou un rând de ceapă amestecată cu morcov, peste care punem un rând de rondele de pește și tot așa până ce terminăm ingredientele.
Se toarnă oțetul peste rondelele de pește, după care se pune capacul și se lasă la macerat 2-4 ore la frigider, apoi poate fi servit alături de cei dragi! Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de saramură de pește. Cel mai gustos preperat pentru această zi