Conopidă la cuptor cu guacamole. O rețetă delicioasă
Publicat pe 14.08.2023 la 22:51 Actualizat pe 14.08.2023 la 22:51
Astăzi a fost ultima zi din postul Adormirii Maicii Domnului, iar majoritatea credincioșilor se gândesc deja la ce preparate delicioase să gătească pentru ziua de mâine, când este sărbătorită Sfânta Maria și când românii nu mai țin post. Ei bine, dacă ai rămas în pană de idei și nu știi ce să pregătești pentru mâine, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru conopida la cuptor cu guacamole. Este o rețetă delicioasă și ar trebui să o încerci și tu măcar o dată. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de conopidă la cuptor cu guacamole
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețetă de conopidă la cuptor cu guacamole este extrem de simplu de pregătit și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat care îți va încânta papilele gustative!
Rețetă de conopidă la cuptor cu guacamole
Ingrediente:
-1 conopidă
-4 linguri de ulei de masline
-1 lingură și jumătate de curry
-1 lingură și jumătate de suc de lămâie sau lime
-1/4 linguriță de sare
-1/4 linguriță de boia de ardei dulce sau iute (după preferință)
-1/4 linguriță de piper
Mod de preparare:
Se curăță foarte bine frunzele și cotorul de la conopidă și se desface leguma în buchețele mici și egale. Se spală foarte bine buchețelele de conopidă, apoi se șterg cu ajutorul unui prosop de bucătărie sau șervețel.
Într-un bol se amestecă foarte bine sosul guacamole cu ulei, curry, suc de lime sau lămâie, boia de ardei dulce sau iute, sare și piper. Buchețelele de conopidă se pun în bol și se amestecă ușor, pentru a nu le rupe.
Se pune conopida pe o tavă și se bagă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la temperatura de 180 de grade Celsius. După aproximativ 15 minute se întorc buchețelele de conopidă pe partea cealaltă și se mai coc încă pe atât. Se scot din cuptor când sunt gata și se așează pe o farfurie.
Pentru a le servi și a te bucura de un gust care îți va încânta papilele gustative poți pune lângă câțiva nachos și sos guacamole. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de pilaf de bulgur cu vinete. Un preparat de post, rapid și delicios