Cornuleţe de post cu nucă. Sunt atât de gustoase încât n-ai spune că sunt de post!
Publicat pe 13.04.2019 la 11:30 Actualizat pe 13.04.2019 la 11:41
Dacă vrei să pregăteşti ceva gustos şi vrei să fie şi de post, îţi propunem două reţete pentru cornuleţe! Sunt extrem de delicioase, uşor de făcut şi cel mai important, perfecte pentru postul Paştelui.
Dacă vrei să pregăteşti ceva gustos şi vrei să fie şi de post, îţi propunem două reţete pentru cornuleţe! Sunt extrem de delicioase, uşor de făcut şi cel mai important, perfecte pentru postul Paştelui.
Reţetă cornuleţe de post cu nucă
Ingrediente cornuleţe de post cu nucă:
-
2 căni de ulei
- 1 cană de apă
- 2 linguriţe zahăr
- 1 plic drojdie uscată
- făină cât cuprinde!
- nuci măcinate
- gem
Mod de preparare cornuleţe de post cu nucă:
Se amestecă drojdia cu puţină făină şi se adaugă zahărul. Apoi, se adaugă treptat uleiul şi apa. După ce omogenizăm bine, se mai adaugă făină şi se frământă până când consistenţa este nelipicioasă. Lăsăm la dospit aluatul la un loc călduţ, acoperit cu un prosop, pentru circa 30 de minute.
Întindem o foaie şi tăiem pătrăţele egale. Se amestecă câteva nuci măcinate cu gem şi se pun în mijlocul fiecărui cornuleţ. În continuare, formăm cornuleţe micuţe şi le punem în cuptor, până se auresc.
La sfârşit, le trecem prin zahăr pudră. Poftă bună!
Reţetă cornuleţe de post fragede
Ingrediente pentru cornuleţe de post fragede:
- un pachet margarină
- 300 g făină
- 150 g nuci măcinate
- 150 g zahăr pudră
- un praf de sare
Mai întâi, topim margarina şi o lăsăm la răcit. În acest timp, făina se amestecă bine cu sarea şi cu zahărul pudră. Apoi, turnăm margarina în mai multe reprize. Amestecăm bine şi, după ce aluatul a devenit omogen, se întinde pe masa de lucru presărată cu făină, se taie şi se umple fiecare fâşie cu nucă măcinată.
Apoi, se rulează cornuleţele şi se aşează în tava de copt tapetată cu hârtie. Pentru 20 de minute se lasă la cuptor, iar la sfârşit le pudrăm cu zahăr. Poftă bună!
A.O.