Cozonac împletit cu glazură și smochine. Cel mai delicios preparat pentru Paște
Publicat pe 19.04.2022 la 09:49 Actualizat pe 19.04.2022 la 09:49
Îți dorești să pregătești un desert delicios pentru masa de Paște, dar chiar nu mai știi ce să mai gătești pentru tine și cei dragi? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru cozonacul împletit cu glazură și smochine. De ce ingrediente avem nevoie pentru acest preparat.
- Cum se pregătește cozonacul împletit cu glazură și smochine
- De ce ingrediente avem nevoie
Cu toții așteptăm cu nerăbdare Paștele și ne dorim să avem o masă bogată și delicioasă. Ei bine, momentele petrecute alături de cei dragi nouă sunt cele mai importante și trebuie să le prețuim pe măsură. Iată cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru cozonacul împletit cu glazură și smochine. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare pentru acest desert.
Urmează cu atenție pașii de mai jos și bucură-te de o masă specială alături de familia ta, mai ales în zi de sărbătoare.
Rețetă de cozonac împletit cu glazură și smochine
Ingrediente pentru aluat
- un praf de sare
- coajă de lămâie
- 400 g făină
- 250 ml lapte
- 75 ml ulei
- un gălbenuș
- o lingură de zahăr
- 20 g drojdie proaspătă
- vanilie
Ingrediente pentru umplutură
- 250 g brânză de vaci
- coajă de lămâie
- 50-80 g zahăr
- două albușuri
- 25 g pesmet
- 25 g griș
- 100 g nuci, alune, migdale, fistic
- 5 smochine proaspete
Ingrediente pentru însiropat
- 50 ml lapte
- 50 g zahpr
- vanilie
- un praf de scortișoară
- un gălbenuș
Ingrediente pentru zeama de lămâie
- 30 ml suc de lămâie
- 150 g zahăr pudră
Modul de preparare
Amestecăm într-un bol lapte călduț cu drojdie și zahăr, le lăsăm pentru 5 minute, după care adăugăm restul ingredientelor pentru aluat. Frământăm, după care se lasă la odihnit pentru 25 de minute.
Într-un alt castron punem smochinele tăiate,e alunele, migdalele și nucile. Amestecăm ouăle cu brânza de vaci, zahărul, grișul, pesmetul și vanilia, iar apoi alunele mărunțite.
Întintem aluatul, iar deasupra întinem crema de brânză și smochinele. Rulăm și o tăiem pe lung cu un cuțit. Cele două jumătăți le întoarcem și răsucim una peste alta. Băgăm cozonacul la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, pentru aproximativ 45 de minute, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Cât costă cozonacul lui Cătălin Scărlătescu, de la Chefi la Cuțite. De ce e atât de căutat